登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

武城县实验中学---知识改变命运

淡泊明志,宁静致远。

 
 
 

日志

 
 

【引用】2011年全国各地中考英语试题分类汇编完形填空(二)选择型  

2011-09-27 10:11:30|  分类: 2011年中考英语试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2011湖北十堰】III.完型填空< xmlnamespace prefix ="o" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

       The teacher stood before his class and was going to hand out the final exam papers. “I know how ______(41) you have all worked to prepare for this test,” he said. “And because I know you can do it well, I am willing to offer a B to anyone who would ______(42) not to take the test.

Many students jumped up to ______(43) the teacher and left the classroom. The teacher looked at the _______(44) students and said, “Does anyone else want to get a B? This is your last _______(45).” Two more students decided to go.

Seven students remained. The teacher then handed out the _______(46). There were only three sentences typed on the paper: Congratulations! You have just ______(47) an A in this class. Keep believing in yourself.

I never had a teacher like that, but I think it is a test _______(48) any teacher could and should give. Students who are not ______(49) in what they have learned are B students at best(充其量).

The same is ______(50) in real life. The A students are those who believe in what they are doing because they have ______(51) both successes and failures. They have learned life’s lessons, either from normal education ______(52) from events in their lives, and have become ______(53) people.

Scientists say that by the age of eight, 80% of what we believe about ourselves has already been formed. You are a big kid now, and you _____(54) that you have some limits (限制). However, there is _____(55) you can’t do or learn or be. Sir Edmund Hillary, the first person to reach the summit of Mount Everest said, “It’s not the mountain we conquer(克服) but ourselves.

41. A. luckily         B. terribly              C. quietly               D. hard

42. A. dislike          B. help                  C. prefer               D. start

43. A. thank           B. praise                C. fight                 D. criticize

44. A. following     B. relaxing             C. worrying           D. remaining

45. A. chance        B. trouble                     C. test                   D. idea

46. A. results         B. presents            C. papers               D. essays

47. A. given           B. sent                  C. discovered         D. received

48. A. where          B. that                   C. what                 D. when

49. A. confident     B. necessary          C. mysterious        D. convenient

50. A. unusual        B. impossible         C. true                  D. special

51. A. broken off   B. dreamed of        C. learned from      D. cared about

52. A. and             B. or                     C. but                   D. so

53. A. ruder           B. cuter                 C. worse               D. better

54. A. decide         B. forget                C. realize               D. imagine

55. A. something    B. anything            C. everything         D. nothing

【主旨大意】本文通过讲述一位老师测试学生的自信心的故事,告诉我们自信是前进的动力。

41. D 根据下文此句“because I know you can do it well”可知答案。

42. C 固定词组“prefer not to do sth.”宁愿不做某事。

43. A 通过语境意思可以得出答案。

44. D 代入法。A项意为“接下来的”;B项意为“放松的”;C项意为“发愁的”;D项意为“剩余的”。根据句意选D

45. A  根据句意:这是你们的最后机会了。

46. C  从短文第一句得出答案。

47. D 根据句意,选D意为“得到”。

48. B 宾语从句引导词。a test一次测试。

49. A 根据句意:这些想得B的学生没有自信。故选A

50. C 通过这个小故事,引申出生活的哲理。

51. C 根据句意:这些得A的学生,既学到了成功又体会到了失败。

52. B 固定词组“either…or…”意为“或者……或者……”

53. D 通过这一课他们会变得更好。

54. C 根据句意:你会明白这个道理的。

55. D 没有你不可以完成的事。

2011肇庆五、完形填空(本题共10分,每小题1分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后在31-40小题所给的 A B C D四个选项中选出一个最佳选项,并在答题卡上将对应的答案标号涂黑。

A boy lost his arms in an accident and his father lost his life. Since then, he had to  31_    the arms of his younger brother. Except for writing with his toes(脚趾头), he could hardly do       _< xmlnamespace prefix ="st1" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />32  in his life.

As the two brothers grew up together, they had lots of  33  and they often argued(争吵). Then one day, his younger brother  34  him. So he was very sad and didn’t know  35  to do.

A girl lost her hands because of a fire. Though her elder sister wanted to  36  her, she decided to be completely independent (独立的). At school, she always studied hard. Once she wrote the following in her composition, “I am  37 . Though I lost my hands, I still have legs. Though my wings are broken, my heart can still fly.”

One day, the boy and the girl were both invited  38  a television interview program. They both were asked to write something on a piece of paper with their toes. The boy wrote “My younger brother’s arms are my arms”  39  the girl wrote “Broken wings,  40  heart”.

31. A. go on                      B. work on                C. look for                 D. depend on          

32. A. anything                   B. something             C. nothing                   D. everything

33. A. questions          B. hobbies                 C. problems                D. differences

34. A. hit                            B. left                       C. loved                      D. hated

35. A. who                        B. where                 C. what                    D. which

36. A. leave                        B. take care of           C. write to                  D. forget

 37. A. sad                          B. lucky                    C. excited                   D. shy

38. A. to                            B. on                        C. for              D. from

 39. A. as                            B. so                        C. while                      D. when

40. A. jumping                    B. broken                  C. beating                   D. flying

【主旨大意】本篇讲述了感人的故事,一个小男孩和一个女孩都失去了双手,两个人都能勇敢的面对生活。

31. D   由全文的第一句可知一个小男孩失去了双手和他父亲丢失了生命。根据意思,他必须“依靠”他弟弟的双手。故选D     

32. A   考查不定代词。根据he could hardly中的hardly,它是否定词,排除BC,再结合该句意思,故选A

33. C   根据they often argued,他们有许多“问题”,排除BDquestions一般与ask, answer搭配,相对容易解决;problems为难题。故选C

34. B    根据上下文意思,他们两兄弟经常争吵,有一天,他兄弟“离开”了他,他很伤心。故选B

35. C     疑问词加动词不定式做宾语。由句意他很伤心,不知道“做什么”,可知what to do。故选C

36. B     句意:但她决定完全独立,虽然她姐姐想照顾她。由though引导的让步状语从句,只有C答案符合句意。

 37. B     根据Though I lost my hands, I still have legs,可以推出,女孩感到还是很幸运。

38. A     考查介词。句意:他们两个人都被邀请到一个电视采访节目。用to表示方向。

 39. C     辨析as, while when“当……时”。 as重在表示动作同时发生、伴随进行;when 在绝大多数情况下,所引导的从句中,应该使用非延续性动词;while只指时间段,不指时间点,从句的动词只限于持续性动词,while 可以表示“对比”。根据句意,这里应是“对比”,故选C

40. D     根据第三段的最后一句:Though my wings are broken, my heart can still fly。可以推出是flying heart, 故选D

2011湖北黄石】. 完形填空 (每小题1分,共15分)

   阅读下面短文,从各题所给的ABCD四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。

      When I was 13 years old, a boy gave me an important gift. It was a   41  .

      It was the early autumn of my   42   year at a junior high school, and my old school was far away.   43  , no one knew who I was. I was very   44  , and afraid to make friends with anyone.

      Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart   45  . I couldn’t talk to anyone about my problems. And I didn’t want my parents to    46   me.

     Then one day, my classmates talked happily with their friends, but I sat at my desk unhappily   47  . At that moment, a boy   48   the classroom. I didn’t know who he was. He passed me and then turned back. He looked at me and,   49   a word, smiled.

Suddenly, I   50   the touch of something bright and friendly.   51   made me feel happy and warm.

That smile   52  my life. I started to talk with the other students and made friends. Day by day, I became   53   to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now.

One day I asked him why he smiled, but he couldn’t   54   smiling at me!

It doesn’t   55   because all the dark days have gone. Now I believe that the world is what you think it is. If you think you are lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.

  41. A. book         B. help         C. smile         D. surprise

  42. A. first          B. second       C. third         D. last

  43. A. For example   B. In other words  C. In the end    D. As a result

  44. A. happy        B. sleepy        C. lonely        D. friendly

  45. A. beat         B. break         C. strike         D. shake

  46. A. think about    B. worry about   C. talk about      D. care about

  47. A. as usual      B. in fact        C. as well         D. once again

  48. A. entered       B. left          C. watched        D. locked

  49. A. in           B. with          C. besides        D. without

  50. A. found       B. saw           C. felt           D. knew

  51. A. It          B. Nothing        C. They          D. He

  52. A. helped      B. changed        C. lived          D. spent

  53. A. closer       B. quicker        C. easier          D. nicer

  54. A. remember    B. forget         C. mind           D. stop

  55. A. remain      B. affect          C. appear         D. matter

【主旨大意】本文是一篇记叙文。讲述了作者的一段经历。作者13岁时转入一所新学校,感到孤独、寂寞、情绪低落,一个小男孩的微笑改变他的情绪,使他很快融入了新集体。你对世界微笑,世界就会对你微笑。

41. C 根据后文可知这个礼物就是微笑,故选C

42. A 根据后文可知这是作者进入新学校的第一年。故选A

43. D根据前文:我刚进入这个学校,且离原来的学校很远,结果……

44. C 承接上文没有人认识我,我很孤独。

45. B听到其他学生说笑,我感到心都碎了。break,打破,打碎。

46. B 句意是:我不想让父母为我担心。think about 考虑,talk about 谈论,care about 关心,都不符合句意,只有worry about 担心符合。

47. A 同学们都高兴的交谈着,我和平时一样悻悻的坐在课桌旁。as usual 和平时一样。

48. A 这是一个男孩进入了教室。enter,进入。

49. D他看着我没说话,只是微笑。without, 没有,不。

50. C句意是:突然,我感到了一点光明友好的东西。felt, feel 的过去式,感觉。

51. A 这让我感到高兴和温暖。It 指上一句提到的事情。

52. B 这个微笑改变了我的生活。change, 改变。

53. A 渐渐地我与班里的每一个人都变得很亲近。close, 近,接近。

54. A 句意:我问他为什么微笑,他说不记得对我微笑过Remember,记得。

55. D 固定用法 it doesn’t matter 没关系

2011襄阳】三、完形填空 (本大题满分10分,每小题1分)

   阅读下面的短文,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

Hearing the front door open, I ran down to the kitchen and waited. I saw may dad come in, with the white envelope in his hand. I had waited all day for this, so I reached over him for it as soon as he set foot into the house. Angrily, he   41   the envelope on the table and said it was nothing to get excited about, and that it was just a piece of paper. I grabbed (抓取) it and ran upstairs. I wondered why my dad did not understand how   42   I was to see my mid-year report card for my first year inmiddle school. I was really   43   by how he refused to consider all my hard work.

I saw my class rank (等级) :1/139. I did not believe what I saw. I felt my lip ( 嘴唇) form a smile and wanted to run downstairs to tell everyone. Then I   44   what my da had said----it was nothing to get excited about. I wanted to share my happiness with someone, but felt lonely.

I realized that I had become distant (远离的) from my family. We used to   45   late watching Disney movies,and my brothers, sisters and I would play tennis in the backyard all the time. I wondered when all that   46  . I just no longer took part in them. My school work   47   all my time and energy

While I had been busy with my study, I had also built a   48   between me and my familly. I was only trying to become a person everyone could be   49   of.

I wanted to go downstairs, say sorry for my rude behavior and for every refused movie and tennis game, and be   50   of my family again. I knew I had to do something ----because without their support, my achievement meant nothing.

41. A. caught     B. cleaned up     C. picked up     D. threw

42. A. anxious    B. scared        C. sad           D. frustrated

43. A. beaten     B. hurt          C. bothered       D. troubled

44. A. remembered B. realized       C. forget         D. listened to

45. A. come back  B. go down      C. stay up        D. keep out

46. A. begun      B. stopped       C. improved      D. appeared

47. A. set up      B. gave up       C. used up        D. put up

48. A. wall       B. bridge        C. road           D. hous

49. A. famous     B. careful        C. proud         D. afraid

50. A. hope       B. pride          C. child         D. part

【主旨大意】文章介绍了“我”焦急等待学习成绩评价表,“我”成绩很好,很想让他们分先我成功的喜悦。但父亲认为没必要。是的“我”的成功是以牺牲了所有的爱好为基础,同时也得到了家人的支持。

41. D 此处应为“父亲把心扔到桌子上”

42. A 根据上下文“我想知道我父亲为什么不明白我多么渴望看到我中学第一学期的期中成绩单的心情。”

43. B 句意为“我真的受伤害了”

44. A “我突然记得我父亲刚才说的”

45. C 根据下文应为“熬夜看电影”。

46. B 根据上下文应为“自从上中学后,熬夜看电影,与姐弟们在院子里打网球这些事都停了。”

47. C 短语辨析 “我的学业耗尽了我的所有时间和精力”。

48. A 词义理解 “当我学习的时候我与家人之间树了一面墙”。

49. C “我只想努力成为一个每个人以我为骄傲的人”

50. D “想再次成为家庭的一员”(与他们一起看电影,打球)

2011四川德阳】A

      One day a woman got into her car and started driving home after work. Just at that time, she saw a __26__ car behind her. The driver was a __27__. When she turned left, the yellow car turned left. When she turned __28__, the yellow car turned right, too. When she stopped at the traffic lights, the yellow car stopped __29__ her..

      The woman was __30__, so she drove quickly to __31__. When she arrived, she was very __32__ to see that the yellow car stooped behind her again. But she felt __33__ because she saw a policeman standing outside the police station. She jumped out of her car at once and __34__ to the policeman. She asked the policeman to arrest(逮捕)the man in the yellow car, then the police man walked to the man.

      The man didn’t run away. He just __35__ and said to the woman, “I want to give this purse back to you. I think you dropped it on the street.”

(  )26. A. red                             B. yellow                      C. black

(  )27. A. man                           B. woman                     C. policeman

(  )28. A. left                             B. back                        C. right

(  )29. A. opposite                      B. before                      C. behind

(  )30. A. anxious                       B. scared                      C. pleased

(  )31. A. the police station          B. her office                 C. her home

(  )32. A. interested                    B. excited                     C. surprised

(  )33. A. sad                             B. safe                         C. dangerous

(  )34. A. ran                             B. run                          C. runs

(  )35. A. cried                          B. laughed                    C. smiled

【主旨大意】一个妇女发开车回家时,发现一辆黄色的汽车总是跟着她,她非常害怕,于是她开车去了警察局,没想这车也跟着她去了警察局,当她想让警察逮捕这个男人时,才知道,原来这个人是给她送钱包的。

26.B解析:由下文“…the yellow car turned left”可知,在她车的汽车的颜色为黄色。

27.A解析:由第二段句“She asked the policeman to arrest(逮捕)the man in the yellow car,”可知这个黄色汽车的司机是个男人。

28.C解析:由下文“…the yellow car turned right, too.”可知。

29.C解析:由下文可知这辆黄色车也停在她的后面。

30.B解析:根据语境可知,此时这个妇女是非常害怕的。故选B

31.A解析:由下文句“…she saw a policeman standing outside the police station.”可知这个妇女开车去警察局。

32.C解析:interested意为“使感兴起的”;excited意为“兴奋的”;surprised 意为“感到惊讶的”。根据语境可知她此时应为“感的吃惊”,因为这个人也跟着她来到警察局。

33.B解析:sad 意为“难过的”;safe意为“安全的”;dangerous意“危险的”。根据下文可知当她看到在警察局外面有警察在站岗时,她感到“安全”,故选B

34A解析:由前面“She jumped out of her car at once and…”可知时态为过去时,run的过去式为ran,故选A

35.C解析:smile 是指 “微笑”,强调没有笑出声音来,其过去式在词尾加-dlaugh 是指“大笑”,强调笑的有声音,其过去式是在词尾加-ed。根据语境可知这们司机应“微笑着对这个女妇女说……”,故选C

 

2011上海】C. Choose the words or expressions to complete the passage (选择最恰当的单词或词语完成短文):(14分)

We have always been warned of the dangers of forest fires. They cause _____ 85 _____ to a forest. They kill many plants and animals in an eco-system, which is a group of living things and their environment. But have you ever heard of a forest fire that can be _____86_____  for a forest? People start some of the fires with a special reason to actually do good to the eco-system.

In fact, fires are a natural part of any eco-system. Without fires, the oldest and largest trees would stop sunlight from reaching the forest floor. Fires can _____87_____ some of these old trees. When the trees die, they provide something good for the earth. New trees can grow strong and healthy in their place.

Some trees even need fires to grow. These trees hold their seeds (种子) inside. Heat from a fire allows the coat of the seeds to open up. Then the seeds fall to the ground and have the _____88____ to grow/

Scientist, who know about nature’s needs, start some of these fires, called controlled burns. A fire is started and kept under control. This way, the fire does not spread out of the area or _____89_____ a after forest fires, they can go hungry _____90_____ their food has been damaged in the fire. Small, controlled fires mean than animals will not have to move far to find food. After some time, small plants begin to grow. Animals return soon after the plants return. This _____91_____  makes an eco-system.

So the next time you hear about a forest fire, think about the good as well as the bad. It may take a new eco-system a while to return, but it will likely come back stronger and healthier than ever.

 

85. A) illness     B) difficulty      C) damage       D) flood

86. A) helpful    B) powerful      C) harmful       D) awful

87. A) take the place of    B)  get ready for     C)  be bad for      D) get rid of

88. A) time       B) water       C) chance       D) skill

89. A) discover    B) cover       C) but          D) waste

90. A) because    B) although      C) but         D) so

91. A) almost     B) again        C) never      D) even

 

【主旨大意】

文章指出森林火灾并不像人们想象的那样一无是处,有时候,可控范围内的火灾不仅无害而且还具有积极意义。比如,可控制的火灾可以使森林里的老树、死树烧掉,使阳光能够照射到地面;火灾烧掉了一些种子外层包裹的厚厚的皮,并让种子有机会得以在地面上生根发芽。

85. C  【解析】该句意为“森林火灾会对森林引起毁坏”,damage名词,意为“毁坏、损害”,flood名词,意为“洪水”;illness意为“疾病”选项C意为“困难”,故由句意答案选C

86. A  【解析】由后边的那句话可以知道“有时候森林火灾对森林系统还是有帮助的”,故答案选A

87. D  【解析】该句意为“森林火灾可以烧掉一些老树”,get rid of意为“去掉,除去”,故选D;而选项A为“取代,代替……”,选项B是“为……做好准备”,选项C为“对……有害处”,ABC均不符合题意;

88. C  【解析】此处是指经过火烧之后,有些种子厚厚的包衣被烧掉了,并掉到了地上,他们才有了生根发芽的机会。”故选CABD均不符合汉语意思;

89. B  【解析】句意为“通过这种方式,森林火灾不会传播到别的地区或者燃烧一大片森林。”cover本意为“涉及,覆盖”,此处是指不会造成大面积的森林被烧掉;选项A意为“揭露,发现”,选项D为“浪费”,都不符合题意;

90. C  【解析】此处是指森林大火过后,即使动物能够生存,他们也要经历饥饿的折磨,“因为森林中的食物被大火破坏了”,故答案选C

91. B  【解析】此处讲一段时间之后,小的植物开始生长。动物在植物生长之后也重新回来了。“这又形成了一个(新的)食物链”,故答案选again,选项ACD均不符合句意

2011?无锡】二、完型填空  先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共10分,每小题1分)

   One day something went wrong with a man’s bicycle chain(链条). The man could not repair it,

so he looked     16    for help. The only house nearby belonged to a woman who had

   17    there a few months earlier. The man knocked at the door, but the woman did not

answer. The door had clear glass in it, and the man    18    see that the woman was home. He

decided to knock again. Finally the woman came to the door. The man immediately explained his

   19   . “I can fix the chain,” the woman said. Later when the bike was    20    to go,

the man said, ‘Thanks. I hope I can help you some day.” “I never need help,” the woman said.

   The following week the man was riding his bike    21   he noticed the woman walking

down the street. A strong wind suddenly lifted(拾起) her hat and sent it into the branches() of

an old tree. The woman tried to get her hat with a stick, but she failed. She seemed    22    

because she clearly was not dressed for tree-climbing. The man hurried over, quickly climbed up

to the hat and    23    it into the woman’s waiting hands. When she put on her hat, she

   24    the man as he climbed back on his bike. ‘I think I told you I never need help,” the

woman said, “I’m glad you didn’t    25    me. Thanks.” Then they both smiled.

16. A. out   B. up   C. down  D. around

17. A. left   B. moved   C. waited   D. stopped

18. A. could   B. might   C. couldn’t   D. didn’t

19. A. idea   B. plan   C. problem   D. message

20. A. hard   B. ready   C. slow   D. unable

21. A. when   B. before   C. after   D. though

22. A. bored   B. relaxed   C. frightened   D. worried

23. A. dropped  B. put   C. collected   D. brought

24. A. saved   B. passed   C. studied   D. chose

25. A. excuse   B. notice   C. find   D. believe

答案:

16. D 根据上下文可知the man“向四周看”,找人修自行车,故答案选D

17. B 联系上下文可知这个女的是几个月前“搬到”那里的,故答案选B,意为“搬;挪”。

18. A 联系上下文可知the man透过玻璃“能”看到the woman在房间里,故答案选A,意

为“能够”。

19. C 联系上下文the manthe woman解释他之所以敲门打扰是因为他遇到了“问题”,

故答案选C

20. B 联系上下文可知是在the man 修完车要离开时对the woman说了一番话,故答案选

B,意为“有准备的”。

21. A 联系是上下文可知空缺处前后的动作几乎是同时发生的,故答案选A,意为“当……

的时候”。

22. D 联系上下文可知女人的帽子刮到树上,可猜测她一定很着急,故答案选D,意为“担

心的;着急的”。

23. A 联系下文男人重新从树上下来骑上车的时候女人已经把帽子戴上了,故答案选A,意

为“丢下;扔下”。

24. B 联系上下文可知是当男人骑车从她身边经过的时候……,故答案选B,意为“经过;

路过”。

25. D 通读全文可知原来女人说自己是不需要帮助的,但是在她需要帮助的时候男人仍然帮

助了她,也就是说他不“相信”她不需要帮助,故答案选D,意为“相信”。

2011湖南永州】

Books are our greatest friends. They 31 us stories of every country in the world. They give us all kinds of   32 .

Life is short. One can not know and see 33 in the world. 34- the help of books, one is able to know what happened thousands of years ago and 35 is happening in every part of the world now. Books give us not only knowledge   36   pleasure. Reading good books is the best way of_37    our free time. And many beautiful stories for children are 38 and full of wisdom(智慧).

All the great men 39 books. Knowledge from books helps them to succeed, because books are the source(源泉)of knowledge and knowledge is the source of   40 .

31. A. say  B. talk  C. Tell

32. A. knowledge  B. food  C. exercise

33. A. nothing  B. everything  C. something

34. A. With  B. Under  C. At

35. A. how  B. when  C. what

36. A. and  B. but also  C. as well as

37. A. spending  B. taking  C. costing

38. A. interest  B. interested  C. interesting

39. A. love  B. hate  C. dislike

40. A. friendship  B. success  C. Failure

【主旨大意】书是我们的朋友,能告诉我们各种各样的知识,书是知识的源泉,知识是成功的源泉。

31.C tell”是告诉的意思,而“say”是说,“talk”是讲话,故选C

32. A 根据上下文,书给予我们多种类的知识, 故选A

33. B “一不能了解和看到在世界的任何事情”,故选B

34. A with the help of”在…帮助下,是固定搭配。

35. C  根据句意应该是“现在在世界每个地方正在发生什么。”故选C

36. B not only but also”不仅…而且,是固定搭配。

37. A “读好书是度过空闲时间的最好的方式”,故选A

38. C interesting修饰的是物,而interested修饰的人,故选 C

39. A 根据下文“书上的知识帮助他们成功,因为书是知识的源泉,并且知识是成功的源泉。”,所以“很多人都喜欢书”,故选A

40. B 39题。

2011湖南长沙】第二节 完形填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从ABC三个选项中选出一个最佳答案。(共10小题,计10分)

   A mother planted many kinds of vegetables in her garden. One day, she said to her 31________, “Betty, come here. Look at all these little yellow marks on the 32________ of the cabbages. They are eggs of a kind of insect(虫子). They are very beautiful but very bad for cabbages. This afternoon you must 33________ all the eggs on the leaves and kill them. In this way, you will help us have 34________, greener and bigger cabbages.”

   Betty didn’t think she could do it 35________ and in the end she forgot all about it. The mother fell ill for a few days and 36________ work in her garden. When she was well, she took Betty with her to the garden to see the cabbages. To 37________ surprise, the insects had eaten every leaf. When Betty saw this, she began to 38________. Then her mother said to her, “We should never put off what we have to do today till 39________. And you must learn to deal with the bad things while they are small, 40________ it will turn into a big problem.

31. A son  B. mother   C daughter 

32. A tress   B. leaves   C. grass

33. A find   B. eat   C. fly

34. A worse   B better   C thinner

35. A at most   B at last   C at once

36. A must   B couldn’t   C need

37. A my   B their   C his

38. A cry   B wait   C run

39. A yesterday   B today   C tomorrow

40. A. but       B. or      C. and

【主旨大意】本文叙述了一位母亲让她的女儿消灭菜园里害虫,但是这个女孩却忘记了,结构害虫把菜叶都吃光了。这位母亲便教育她的女儿,今天事情不能推到明天,小问题不早处理,将来会成为大麻烦的。

31 C  通过motherBetty可以推测二者是母女关系,故答案为C

32 B  通过下文中的“all the eggs on the leaves”可知这些虫卵在叶子上。

33 A  根据下文中的kill them,可知应该是先发现它们,再杀死,故答案为A

34 B 根据句意“通过这种方法,你就能帮助我们拥有更好、更绿、更大的蔬菜。”可知答案为B

35 C  从句意理解可知她并没有立刻去做这件事,而后来把这件事给忘记了。

36 B  从前面句子可以推知,母亲病了,没能到她的花园里干活,故答案为B

37 B  固定短语to one’s surprise“使某人惊讶的是”。

38 A  有短文可知,Betty看到自己犯错误的这种情况,是哭了,而不是等待或逃跑。故答案为A

39 C 句意:我们永远不要把今天该做的事情推到明天。故答案为C

40 B 句意:在它们还是小事时,你必须学会出来好这些不利的东西,否则它们会成为大麻烦的。or在此句中翻译为“否则”。
  评论这张
 
阅读(284)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018