登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

武城县实验中学---知识改变命运

淡泊明志,宁静致远。

 
 
 

日志

 
 

【引用】2011年全国各地中考英语试题分类汇编完形填空(二)选择型  

2011-09-27 10:13:13|  分类: 2011年中考英语试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2011福建莆田】. 完形填空 从题中所给的ABCD四个选项中选出能填入相应空白处的最佳答案。(10分)< xmlnamespace prefix ="o" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

The lady with the white fence(篱笆)taught me to leave the gale to life open.. .

My husband died in an accident and I became very angry. I hated being alone. One day, as I was   43    down a busy street, I suddenly noticed a new fence around a house. I pulled off to really watch it. It was such a good   44    that I was deeply touched. I could not send   45 away. The fence still smelled of fresh paint.

“Hello!" I came up and said to a lady in the back garden, “I came to see the fence. It's so beautiful!"

“Oh! The fence is not there for me," the lady explained to me in a calm voice, “I live alone. _ 46_ so many people pass by every day, and I think they may be pleased to see something really attractive.     47    stop like you and come up to have a chat. "

"But weren't you sad when they expanded (拓宽) the road and everything changed so much?"

"Change is part of life and takes part in    48    us who we are. When something we do not

like happens to us, we have two choicesto become a    49    person or to become a better person."

Her reply changed my life. I carefully left the gate open and drove on   < xmlnamespace prefix ="st1" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50   a new feeling inside me. I could not tell   51   it was, but I could feel the thick stone wall around my angry heart breaking off. And   52   a pretty white fence was built. I decided that I would keep the gate open for everything and everyone that came my way.

(       ) 43. A. walking B. riding C. driving D. running

(       ) 44. A. street B. paint C. house D. job

(       ) 45. A. it B. them C. myself D. her

(       ) 46. A. But B. Thus C. And D. As

(       ) 47. A. Few B. A few C. Everyone D. None

{       ) 48. A. finding B. telling C. catching D. making

(       ) 49. A. fitter B. bitter C. smarter D. sweeter

(       ) 50. A. with B. for C. to D. by

(       ) 51. A. when B. where C. who D. what

(       ) 52. A. beyond B. once C. instead D. though

文章大意:在“我”经历了丧夫之痛后,对生活失去了信心。但一个妇女的话给了我很大的启迪,让“我”明白了:只要你敞开心扉,人人都可以走进你的生活。

43.C 【解析】从文章中最后一段的第一句话可知“我”在开车。

44. D【解析】句意是“那是如此好的一项工作以至于我被深深地打动了”。

45.C【解析】根据上一句的意思,“我”有点乐不思蜀了。Send sb, away把某人送走。

46.A【解析】根据句意应该是转折关系。

47. B【解析】肯定句应用a few意为“有一些人”。

48. D【解析】句意为“改变是生活中的一部分,并使我们明白我们是谁。”

49.B【解析】对比关系,由后面的better推测它的反义词bitter.

50. A【解析】带有,具有用with.

51. D【解析】句意是“我说不出它是什么”。应该用what.

52. C【解析】句意是“相反,建立了一个漂亮的白色的栅栏”。

2011广东深圳】完形填空

It was a Saturday afternoon. Mr. Green was reading a newspaper. Suddenly he heard his wife 16    in the next room. He hurried to her and asked, "What happened to you. my dear?”

“Oh, dear!” his wife cried out, "My head hurts!   17    a doctor. Hurry up!” Their two children were both   18    at that moment and something was wrong with the telephone. Mr. Green 19    go to a hospital himself. Bad luck! All the hospitals in the town were  20  that day. Mr. Green didn't know    21   . Just then his friend, Mr. Brown, saw him and asked. "What is    22 ?"

Mr. Green told him everything. The man .said. "Why not turn to   23   ? He can help you."

Mr. Green remembered his friend, Mr. Black was a good doctor. He hurried to Mr. Black's.

When he got there, Mr. and Mr. Black were having their  24  meal . The doctor asked Mr. Green to drink with him. He was happy and sat  25 . After that they began to chat. And when Mrs. Black asked, “How is you wife?” “She is fine, thanks…” Mr. Green stopped at once he remembered his wife was waiting for a doctor at home. ^

 16. A. crying B. laughing C. whispering      D. singing

17.   A. Look for  B. Wait for C. Send for  D. Ask for

18. A. in  B. out  C. up D. down

19. A. should B. could C. had to D. was able lo

20. A. expensive B. open  C. free D. closed

21. A. when to go B. how to do C. where to go d. what to deal with

22. A. the matter B. the wrong C. trouble D. problem

23. A. Mr. Brown B. Mr. Black C. Mr. Green D. Mrs. Green

24. A. lunch  B. supper  C. morning  D. evening

25. A. in bed    B. on floor    C. at the table  D. at home

【主旨大意】格林夫人生病,格林先生去请医生,但是医院关门了。后来格林先生想到他的朋友布莱克先生也是一名医生,他就去了布莱克家。但到了布莱克家,他却忘了请医生的事,和布莱克先生喝起酒来。

16. A 由下文:his wife cried out,可知应是“叫喊”。故选A

17. C look for寻找;wait for等候;send for派人去请;ask for请求。由句意:我头疼,快点派人去请医生。可以应选C

18. B 由下文:格林先生不得不自己去请医生。可见应该是两个孩子不在家,故选C

19.C 由上文:他们的两个个孩子那时不在家,电话出了故障。可见格林先生不得不亲自去请医生,故选C

20. D 由下文 “Mr. Green remembered his friend, Mr. Black was a good doctor. He hurried to Mr. Black's.”可知,格林先生在医院里没请到医生,应是医院关门了,故选D

21. C 由下文,他的朋友建议他去找布莱克先生。可见应是他不知道该去哪里找医生。故此选C

22. A What’s the matter是固定搭配,其他三个选项都不对。故选A

23. B 由下文:Mr. Green remembered his friend, Mr. Black was a good doctor.可知应是建议他去找布莱克先生。故选B

24 D 由本文的第一句话:It was a Saturday afternoon.可知故事发生在下午,应是吃晚饭,故此选D

25 C 句意:医生邀请格林先生和他一起喝酒,他很高兴,然后坐在桌子旁。故选C

2011广西南宁市)阅读下面两篇短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABCD四个选项中选出最佳答案,并在答题卡上按要求作答。

2011广西南宁市)A

       YoYo Ma was born in 1955 to Chinese parents living in Paris. He began to study the cello with his father at four. A year later, when he was     36   years old, he gave his first concert. The family soon moved to New York, America. Later he joined Julliard School, a school   37   gifted musicians. He went to Harvard University to study music and graduated in 1976.

       YoYo soon became famous for his concerts. He always tries to play the cello with music from different countries like Brazil and China. He wrote   38   for the film Crouching Tiger, Hidden Dragon. It sounds brilliant.

       YoYo is sometimes forgetful. He once   39   his cello in a taxi in New York. He was really

  40   because it’s worth US $2,000,000.The taxi driver took it to a police station. YoYo was very thankful.

36. A. four            B. five               C. six               D. seven

37. A. for             B. as                C. by                D. with

38. A. a story          B. an article          C. music             D. a poem

39. A. forgot          B. remembered        C. missed             D. left

40. A. excited         B. worried            C. lonely             D. bored

【主旨大意】本文主要介绍了大提琴家Yo Yo Ma四岁开始学琴,5岁开始开音乐会,在1976年哈佛大学毕业,他变的非常出名。他有时是健忘的。

36. A 【解析】根据上文他四岁开始学大提琴,一年之后为五岁,因此选A

37.D 【解析】根据句意“一个有才华音乐家的学校”,可知选D

38. C【解析】根据句意“他为电影crouching Tiger, Hidden Dragon写了音乐”,可知选C

39. D【解析】leave sth in place意为“把某物忘在某地”,forget意为“忘记某事或忘记做某事”。根据句意“他把他的大提琴忘到了出租车上”。因此选D

40. B【解析】根据根据下文“他的大提琴值两百万美元”可知他非常的着急,因此选worried

2011广西南宁市)B

       I heard a story about a famous scientist who had made several very important achievements.

What made him   41   from others?

       He said it all came from   42   that happened when he was two years old. He tried to  43 

a bottle of milk away from the fridge, but the slippery(光滑的) bottle fell, spilling its milk all over the   44   floor.

       When his mother came in,  45   shouting at him, she said, “Robert, what a great mess(一团糟) you have made! I have never seen such a big puddle(水坑) of milk. Would you like to get down and play in the milk for a few minutes   46   we clean it up?”

       Indeed, he did. After a few minutes, his mother said, “Robert, when you make a mess like this, you have to clean it up at last. So,   47   would you like to do that? We would use a towel or a mop. Which do you prefer?” He chose the towel and together they cleaned up the milk.

      His mother then said, “We had a failed   48   in how to carry a big milk bottle with two small hands in the kitchen. Let’s go out and fill the bottle with water and see if you can   49   a way to carry it without dropping it.” The little boy learned that if he held the bottle at the top near the lip(杯口) with both hands, he could carry it without dropping it.

       This scientist then said that it was at that moment that he knew he didn’t need to be afraid to

  50  .So, what have you learnt from the story?

41. A. serious          B. similar             C. different          D. important

42. A. an experience     B. advice             C. a promise         D. an idea

43. A. pass             B. bring             C. drink             D. take

44. A. kitchen          B. bedroom           C. bathroom         D. living room

45. A. from            B. with               C. because of        D. instead of

46. A. after             B. before             C. as soon as         D. since

47. A. when            B. what              C. how              D. why

48. A. experiment        B. condition          C. survey            D. research

49. A. look             B. discover           C. recognize       D. develop

50. A. clean the floor     B. spill milk          C. make mistakes     D. realize mistakes

【主旨大意】本文讲述一个著名的科学家在两岁时,从冰箱里取牛奶时洒了牛奶,而他的妈妈没有责骂他,而是鼓励他找到正确的方法去取奶。从此他知道他不需要害怕犯错误。因此取得了很多的成就。

41. D【解析】根据句意“什么使他不同于其他人”,可知选D

42.A【解析】根据下文的故事可知那时他在两岁时发生的一次经历。因此选A

43. D 【解析】take.. away为固定短语意为“取走”。

44.A【解析】冰箱应该放在厨房里。因此选A

45. D【解析】because of 意为“因为”,instead of意为“相反”。根据下文可知他的母亲没有对他喊叫。因此选D

46. B【解析】根据句意“在我们打扫干净之前,你愿意下来在牛奶里玩吗?”可知选B

47.C 【解析】根据句意“你想如何做那个?”可知选C

48.A【解析】根据句意“我们有了一个失败的经验”可知选A

49.B【解析】根据句意“看你是否能发现一种取牛奶而不掉落的方法”。Discover意为“发现”,因此选B

50.C【解析】根据文章大意可知“他知道他不需要害怕犯错了”。因此选C

2011梧州】二、完形填空(每小题1分,共10)

阅读短文,从各题所给的四个选项中选出最佳答案。

The bell for class rang. All the students took out their 46 , waiting for the teacher. Our Chinese teacher, Miss Liu, had told us before that we were going to write a composition    47 class.

A minute passed, and another, 48 the teacher didn't appear. We began to wonder what was the matter with her. Was she ill? Or had she forgotten about the class? 49 could tell. Soon some students began to study other subjects, some students began to talk and even made    50 .

About ten minutes later, the door opened and Miss Liu 51 came in, smiling. She didn't say sorry to the class. We felt 52 angry. The teacher often told us never to be late for class and said it was 53 manners to be late. She also said that if we were late, we should make an apology (道歉) 54 at once or after class. But now she was late and had kept the whole class waiting for such a long time and didn't even tell us the reason. It was unfair. At this moment, Miss Liu picked up a piece of chalk(粉笔) and    55    "Teacher Is Late" on the blackboard and said that was the topic of our composition today. All of us smiled and understood what the teacher meant.

46. A. desks B. seats C. books D. chairs

47. A. at B. in C. on D. to

48. A. but B. and C. or D. so

49. A. Somebody B. Everybody C. Anybody D. Nobody

50. A. voices B. sounds C. noises D. notes

51. A. at last B. at first C. at all D. at times

52. A. little B. less C. a little D. much more

53. A. good B. bad C. nice D. fine

54. A. neither B. not only C. both D. either

55. A. read B. wrote C. spoke D. said

【主旨大意】一向准时的老师这次怎么上课迟到了,学生们议论纷纷,不知原因。大约十来分钟后,老师来了,原来老师是给学生们创设了写作的情景。

46. C “上课铃响了”, “学生们拿出他们的课本”。

47. B  介词的考察 “在课上”应用 in class

48. A  此处应是转折关系,“一分钟过去了,有一分钟过去了,但是老师还没有出现。”

49. D  “没有人能告诉(老师为什么上课还没来)”

50. C  短语考察,make noise 吵闹、发出嘈杂声;制造噪音;发出噪音

51. A  at last“最后,终于”“大约十分钟后,门开了老师终于进来了。”

52. C 此处考察副词a little 修饰形容词,表示“我们有一点生气”

53. B “老师告诉我们上课不要迟到,迟到是不礼貌的”

54. D eitheror “”“或者……或者……”

55. B  “拿起粉笔写“

(2011贵州毕节)第三部分   完形填空(10)

阅读短文,从短文后各题所给的四个选项ABCD中,选择能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(每小题1分,共10)

In learning Englishone should first pay attention to listening and speakingIt is the groundwork of reading and writingYou’d better  31  your best to speak while you do much listeningDon’t be  32  of making mistakesBut be careful not to let them stop you from improving your  33 While you are doing thisa good  34  is to write-keep a diarywrite notes or lettersThen if you canask some others to go through  35  you have written and tell you where it is wrongMany mistakes in your speaking will be  36  found when you writeThrough correcting mistakesyou can do better in learning English

If you are slow in speakingdon’t  37  about itOne of the helpful ways is readingeither aloud or to yourselfThe important thing is to choose  38  interesting to read It mustn’t be too difficult for youWhen you are reading  39  this waydon’t stop to  40  the new words if you can guess their meanings when they have nothing to do with the sentencesYou can do that some other time

31Ahave               Bsend                 Cmake                Dtry

32Asure                Bafraid               Cproud               Dtired

33AEnglish           BChinese            CJapanese           DFrench

34Astart               Bidea                  Cway                  Dmanner

35Ahow               Bwhen               Cwhy                 Dwhat

36Ahappily            Beasily               Creally                Dslowly

37Atalk                 Bfear                  Cworry               Dhurry

38Asomething       Beverything        Canything            Dnothing

39Aby                  Bon                    Cat                     Din

40Alook at            Blook for            Clook up             Dlook over

【主旨大意】本文是一篇说明文。通过对英语听、说、读、写的讲解教我们学好英语的几种方法。

31D 解析:try one’s best to do sth.”尽力做某事“是固定搭配。

32B 解析:联系上下文可知是不要“害怕”出错,故答案选B

33A 解析:联系上下文可知本文讲的是学习英语的有效方法,故答案选A

34C解析:联系上下文可知本文讲的是学习英语的有效方法,故答案选C,意为“方法;方式”。

35D 解析:联系上下文可知是让别人来看一下你“所写的”,故答案选D,意为“所……的”。

36B解析:联系上下文可知通过写就会很容易的发现在说时候犯的错误,故答案选B37C 解析:联系上下文可知如果说的慢,不要“担心”,故答案选C

38A 解析:联系上下文可知“读”是一个提高英语的好方法,那么就应该找一些有趣的

东西去读,故答案选Asomething用于肯定句中。

39D解析:in this way“通过这种方式“是固定搭配,故答案选并D

40C解析:联系上下文可知如果你能猜生词的意思就不要去“查字典”,故答案选C,意为“查阅;查看”

2011贵州贵阳】通读短文,理解大意,根据其内容,从各题所给的选项中选择可填入短文的最佳选项,并将答题卡上该选项涂黑。

2011贵州贵阳】A

Once there was a girl in my class that I thought was beautiful and smart. I believed that she was perfect. When the time for my birthday came, I    56    her to my party, and she came.

A few months    57   , it was her birthday. I got a special scarf for her. Thinking about how happy she would be to receive my gift made me so    58 .

I asked her when her birthday party was going to be. She replied, "   59   do you want to know? You're not invited. You're just a dog with glasses !"

I felt really    60    when she said that. I just stood there looking at her. Everyone standing by her came to stand next to me. Then we all    61 .

That day, I figured out that even if someone looks perfect, there is a very good possibility that they aren't. When it comes to perfection, it's how someone treats you that is more 62 than how they look.

56. A. invited B. invites C. inviting

57. A. ago B. before C. later

58. A. excited B. sad C. relaxed

59. A. How B. Why C. Who

60. A. good B. nice C. bad

61. A. left B. came C. smiled

62. A. confident B. creative C. important

【主旨大意】曾经班上有一个我认为很完美的女孩。我过生日时邀请她参加。但当她要过生日,我她问何时举行生日聚会时,她却说:你没被邀请,你只是一只戴着眼镜的狗。

解析:

56. A 由本句When the time for my birthday came可知应是过去时。故选A

可知,他们是坐在树下聊天。故选A

57.A 由句意:几个月前,是她的生日。Ago表示一段时间之前,常用于过去时;before用于某一时间点之前,常用于完成时;later常表示一段时间之后;常用于过去时。故应选A

58. A 理解句意可知:想象到她收到我的生日礼物会多么的高兴使我很兴奋。故选A

59.B 理解句意:你为什么想知道?故选B

60. C 听到You're just a dog with glasses,他的反应应是不好的。故选C

61. A 由句意可知,每个站在她旁边的人,站到了我旁边,然后我们离开了。故选A

62. C 由句意可知,当谈到完美,一个人如何对待你比他们的长相重要得多。故选C

2011贵州贵阳】B

Everyone likes to receive gifts. In many countries people give gifts for special occasions. For example, in the United States people give    63    for birthdays, weddings, and when someone graduates from high school or college. In Japan many people give gifts at special times in the summer and    64   . And in some countries people give a person a gift when they visit the person’s home. But how do you choose the    65    gift?

It's not always easy to find a great gift for everyone, especially when you are buying a gift for someone from another    66   . In many Western countries watches and    67    are nice gifts. However, Chinese people do not like clocks as gifts. The Chinese words that mean to give a clock are similar to the words for to die. So many Chinese people think that a clock as a gift is bad 68   .

Many people around the world think that flowers are always a safe gift. But even flowers can be   69   ! In Russia a gift of an odd number of flowers (1,3,5, etc. ) is okay. But a gift of an even number of flowers (2,4,6, etc. ) is not okay. It's only for funerals! People in China do not like gifts of white flowers, because white is the color for funerals. And don't   70    red roses to a stranger from Germany. They may think you love them! Red roses mean love in several cultures!

63. A. money B. gifts C food

64. A. person B. place C. winter

65. A. right B. wrong C. shiny

66. A. country B. city C. village

67. A. flowers B. books C. clocks

68. A. luck B. lucky C. unlucky

69. A. a safe gift B. a problem C. a good tdea

70. A. receive B. accept C. give

【主旨大意】不同的地方,不同的国家,送礼物的场合不一样。在不同的国家选择正确的礼物也不容易。不同的礼物在不同的国家有不同的含义。

解析:

63. B 由上文:In many countries people give gifts for special occasions,可推测这里应是礼物。故选B

64.C 前面说:In Japan many people give gifts at special times,故此这里应是一个时间,只有C符合文意。

65. A 由下文It's not always easy to find a great gift for everyone可推测应是选择正确的礼物。故选A

66.A 由下句话In many Western countries …However, Chinese people…可见是为来自另外一个国家的人选礼物。故选A

67. C 由下文,可是中国人不喜欢闹钟作为礼物,因此这里应是闹钟。故选C

68. A 由句意可知,在中文里“送钟”听起来和“送钟”一样。因此认为把闹钟作为礼物是不吉利的。故选A

69. B 由句意:在世界上,很多人认为送鲜花是安全的礼物,但是即使鲜花也会出现问题。故选B

70. C  后面与to搭配,只能用give。故选C

2011湖南益阳】B) 完形填空。

What is the weather like in China? Spring is warm in most parts  31  China. It usually begins in February or  32  . Summer is often very  33  . It  34  about three months. The honest  35  are July and August. Autumn starts in August. The  36  can be quite cool in autumn. Winter  37  in November. January is the  38  month. You need to wear warm  39  in winter. The best time to come to my hometown is in spring  40  autumn.

31. A. of           B. to          C. outside

32. A. January       B. April       C. March

33. A. hot          B. cool        C. cold

34. A. comes        B. lasts       C. goes

35. A. time         B. months     C. seasons

36. A. weather      B. day        C. night

37. A. finishes      B. goes        C. starts

38. A. hottest       B. coldest      C. warmest

39. A. shirts        B. blouses     C. clothes

40. A. but          B. or         C. nor

【主旨大意】本文介绍了中国四个季节中所包含的四个月份和天气情况。

31. A 中国的大部分应用of意为“….中”。

32. C 前面提到了二月,后面紧接着应该是三月。

33. A 夏天的天气当然应该是热了。

34. B 从后面的three months指的是时间段,应该用last意为“持续”。

35. B are推理前面的主语应该是复数形式,July August是月份。

36. A cool用来形容天气的。

37. C 冬季在11月份开始的。

38. B the的后面接最高级,1月应该是最冷的月份。

39. C 既然冷,所以要穿暖和的衣服。

40. B 表示选择性的用or.

(2011湖南岳阳中考)B)完形填空  通读短文,掌握大意,然后从个题中所给的ABC三个选项中选出一个最佳答案。

In many classroom, it’s not 31   to find students spinning(旋转) their pens32  

They listen to their teachers.

Pen-spinning is also popular  33   Japanese students. It is a form of entertainment.

Recently, a pen-spinning competition was held in Tokyo, Japan. Ryuki Omura, a 16-year-old high school student, became the first pen-spinning   34   .

 276 people took part in the competition. They came from different age groups. Some

Were students    35   some were office workers. First, they 36      the videos of

their pen-spinning skills to the organizer’s websites. Then some of them came to the last round in Tokyo. 37      of them had 30 seconds to show their skills in front of 400 people,  38     reporters and fans. Omura took a pen from his little finger to the rest of his fingers, then to his palm(手掌) and the back of his hand. His wonderful show made him    39   the champion.

   Omura said he began learning pen-spinning only about 14 months ago. He did  40

in the competition. If you like to spin your pen, you can practice it in your spare time .But when you are in class, please don’t do that.

31. A. difficult        B. easy            C. common

32. A. before           B. when            C. after

33. A. for              B. between         C. among

34. A. chairman         B. captain         C. champion

35. A. or               B. and             C. with

36. A. were sent        B. sent            C. was sent

37. A. Each             B. Both            C. Every

38. A. includes         B. included        C. including

39. A. become           B. became          C. becomes

40. A. quite good       B. quite well      C. quite better

【主旨大意】本文是一篇记叙文。文章通过“转笔”大赛讲述了是当今为人所熟知的娱乐方式“转笔”。

31. A

解析:联系下文可知学生转笔是很容易见到的,故答案选A

32. B

解析:联系下文可知是当他们听老师讲课的时候,故答案选B

33. C

解析:联系下文“它是一种娱乐方式“可知在学生们中间是很受欢迎的,故答案选C

34. C

解析:联系下文39题可知他成为了冠军,故答案选C

35. B

解析:联系上下文可知两个“一些……”是并列关系的,故答案选B。

36. B

解析:主语they是动作send的发出者,故答案选B

37. A

解析:联系上下文可知是“每一个”学生都有……,而every不能加of,故答案选A

38. C

解析:联系上下文可知400人中包括记者和粉丝,故答案选C

39. A

解析:make+动词原形,故答案选A

40. B

解析:修饰动词did用副词;quite后需加形容词或副词原级,故答案选B

2011沈阳】二、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)

阅读短文,然后根据内容从A、B、C、D中选出可以填入空白处的最佳选项。

With a determined(坚定的) look on his face, Chicago’s Michael McCarthy held on to the banister(扶手) and climbed to the top of the Willis Tower not long ago. The Tower stands 1,451 feet(442 meters) tall, the_21_ building in the US.

 As he got to the last step, McCarthy _22_ fell down, but that didn’t stop him. The 14-year-old boy finally finished climbing the 2,109 steps and arrived at the top, where he _23_ cheers from many people.

“I just want to show people that _24_ a kid with no legs can do it, anyone can do it,” McCarthy said.

McCarthy, who was born without legs, has to wear prosthetic legs(假肢) and use a stick to walk. But McCarthy has a strong 25  . He believes having a disability(残疾) shouldn’t stop anyone  26   achieving his or her success.

He has been in a special school  27   he was four. When he decided to climb the Willis Tower, his teacher, Jeff Kohn, was   28   by his determination(决心) and offered to help train him. They   29   more than ten hours practicing climbing stairs and keeping balance with the prosthetics and sticks on the steps every day.   30   seems that he never knows how difficult it is.  31   I was so tired that I asked him to rest for a day,said Kohn. “But he said he was still full of energy and wanted more  32  .”

Kohn always walked with McCarthy for the climb. “I   33   the last 10 floors, he went faster,” said Kohn. “He’s the most craven sportsman I’ve ever trained.

McCarthy said he was   34   of himself and that the tower now holds special meaning. “When I’m older, I’ll   35   to the building and say ‘Look at this building I climbed’,” he said.

21. A. largest          B. highest       C. earliest     D. latest

22. A. seldom          B. hardly       C. always      D. almost

23. A. enjoyed         B. needed       C. made       D. kept

24. A. while           B. after         C. if          D. though

25. A. heart           B. hope         C. body       D. love

26. A. by             B. for          C. in          D. from

27. A. as             B. since         C. until        D. before

28. A. pleased         B. beaten       C. moved       D. asked

29. A. used           B. spent        C. took         D. wasted

30. A. Here           B. There        C. He          D. It

31. A. However        B. Sometimes    C. Again        D. Then

32. A. friends         B. helpers       C. time         D. exercise

33. A. tried           B. saw          C. did         D. met

34. A. thinking         B. talking      C. worried      D. proud

35. A. point           B. go          C. turn         D. hurry

【主旨大意】本文叙述了一位残疾少年McCarthy攀登美国第一塔的事迹,从而叙述了他是如何攀登第一塔和他自己的一些感触,也让我们明白身残志坚的道理。

21. B  根据本文判断是美国最高的建筑物。

22. D  由句意可知,当他到达最后一个台阶时,几乎要掉下来,故答案为D

23. A  句意:那里他欣赏着来自人群中的欢呼。故答案为A

24. C  根据句意:我只是想要向人们证明,如果一个没有腿的孩子可以做到,任何人都能做到。本句是if引导的条件状语从句,故答案为C

25. A  根据上下文可知应该是有一颗强壮的心,故答案为A

26. D  固定短语stop…..from….“阻止….”,故答案为D

27. B  句意:自从他四岁以来,他就上所特殊学校。故答案为B

28. C  根据后句可知,应该是被他的决心所感动,并帮助训练,故答案为C

29. B  固定搭配spend….doing sth.“花费时间做某事”,故答案为B

30. D  固定句型It seems that…..“看起来似乎…..”,故答案为D

31. B  根据上下文可知,应该是“有时候”,故答案为B

32. D  由上文可知,是想要更多的练习,故答案为D

33. B  句意:我看到最后的10个台阶,他走的更快了。只有B符合题意。

34. D  固定短语be proud of“以….为骄傲”,故答案为D

35. A  短语point to…“指着….”,故选A

( 2011大庆) III. Close Test (本题共10小题,每小题1分,共10)

Choose the best answer to complete the passage.

A little old man and his wife walked slowly into McDonald's 16 a cold-winter evening. They took a table near the back wall, and then the little old man walked to the cash register (收银处)to order. After a while he got the food back and they began to 17 it.

There was one hamburger, some French fries and one drink. The little old man carefully cut the hamburger into halves and 18 the French fries in two piles. Then he neatly put the 19 of the food in front of his wife. He took a sip of the drink and his wife took a sip. "How20 the old people are!" The people around them thought.        

21 the man began to eat his hamburger and his French fries, his wife sat there 22 him and took turns to drink. 23 young man came over and offered to buy another meal for them. But they refused   24 and said that they got used to 25 everything.

Then a young lady asked the little old lady a question. "Madam, why aren't you eating? You said that you shared everything. Then what are you waiting for?" She answered, "The teeth.”

(  ) 16. A. for      B. at              C. in              D. on

(  )17. A. eat        B. taste   C open   D. try

(  )18. A. divided B. placed

C. changed    D. cut

(  )19. A. half      B. bit                    C. piece   D. pair

(  )20. A. clever   B. foolish       C. old     D. poor

(  )21. A. Because       B. As             C. So            D. Before

(  )22. A. keeping               B. watching

C. seeing              D. holding

(  )23. A. Another              B. The other

C. Other               D. A

(  )24. A. delightedly    B. carefully

C. politely             D. angrily

(  )25. A. share                  B. sharing

C. enjoy         D. enjoying

答案:16--20 DADCD    21--25 BCDCB     

 

2011山东菏泽】第二节 完形填空(10小题;每小题1分,满分10)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—45各小题所给的四个选项(AB CD) 中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

When I was 18 years old, one morning, my father told me to drive him into a town, about 40 miles away. I had just learned to 36 so I agreed with pleasure. When we came to the town, something was wrong with the car. Then I took the car to a nearby garage to have it  37  and promised to pick Dad up at 4 pm. Because I had a few hours to spend, I decided to go to the  38 .However I became   39  interested in the film that I forgot the time. When the last film finished, it was 6 o’clock.

I was afraid Dad would be  40 and never let me drive again, so I drove back quickly to meet Dad and made an excuse(借口) 41  my being late. I’ll never forget the cry he gave me: “I’m disappointed that I feel you have to tell a lie to me, Jack. I’m angry, not with  42  but with myself. I have failed  43  I’ve brought up a son who can not even tell the truth to his own father. I’m going to walk home now and think seriously about  44  I have done wrong all these years.”

Dad began  45  along the road. I begged(乞求)all the way, telling him how I drove behind him for 40 miles, at a speed of 5 miles an hour. It was the most unforgettable lesson. I have never told a lie to him ever since.

36. A. drive           B. work                C. live                  D. travel

37. A. made          B. repaired            C. waited              D. parked

38. A. concert       B. bookstore         C. shop                D. cinema

39. A. very           B. too                  C. so                    D. fairly

40. A. excited        B. angry                      C. disappointed      D. sad

41. A. at                      B. to                     C. for                   D. with

42. A. me             B. it                      C. you                  D. him

43. A. so              B. because            C. after                 D. before

44. A. where         B. when                C. why                 D. how

45. A. running       B. driving              C. crying              D. walking

【主旨大意】文章讲述了我十八岁时答应父亲开车载他去城里,可是我却看电影忘记时间,并且撒谎骗父亲,父亲很生气,用惩罚自己的方式给我上了难忘的一课。

【解析】

36. A  根据句意应是我刚学会开车,所以很高兴的同意了。

37. B  根据上句知“车出了毛病,所以应是我去附近的车厂去修理它,其他不符题意。

38. D  根据下文讲到看电影,所以应是去了电影院。

39. C  根据复合句的结构可以看出考查固定句式结构so...that...

40. B  根据文意我忘记接父亲的时间,所以可以推测出害怕父亲会“生气”,故选B

41. C  考查固定短语的用法,make a excuse for“为……找借口”。

42. C  根据句子结构可以看出考查的是not... but...“不是……而是……”, 根据句意应是“不是你为是我自己”,故选C

43. B  根据上下句的关系“我很失败,因为我养了一个不能对父亲说出事实的儿子”,可以看出考查的是原因状语从句。

44. A  根据句意应是“我要认真地想一下我哪儿做错了”,故选A

45. D  根据上文父亲的话可知父亲是要走着回家,选D

  评论这张
 
阅读(269)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018