登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

武城县实验中学---知识改变命运

淡泊明志,宁静致远。

 
 
 

日志

 
 

【引用】完型填空  

2011-09-27 10:21:25|  分类: 2011年中考英语试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自庆云初中英语教研博客《完型填空》

2011内蒙古包头】A< xmlnamespace prefix ="o" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Two brothers worked together on a farm. One was married and had a large    36   .The other had no wife yet. Although they lived in different houses, they shared everything they got from their farm.

One day, the single brother said to himself, “It’s not    37    that we share all the rice. I’m   38    and I need less than my brother.” So, every night he took a bag of rice from his store-room and    39   across the field    40    their houses, putting it into his brother’s store-room.

At the same time, the married brother thought, “It’s not fair to share all the rice. I’m married and I have my wife and children to   41   me when I am   42  . However, my brother has no one to take care of his   43    .” So, each night he also took a bag of rice and put it into his brother’s store-room.

Several months passed by. They found    44   strange that their rice never became less. Then, one dark night the two brothers ran into each other. Slowly they began to understand what was happening. Their bags fell onto the ground and tears    45   their eyes at once.

   36. A. group            B. family               C. class              D. team

   37. A. right              B. popular              C. interesting         D. wrong

   38. A. poor             B. happy                C. alone                 D. rich

   39. A. jumped          B. played               C. went              D. rode

   40. A. from             B. through             C. off                 D. between

   41. A. look after       B. look for             C. look out            D. look at

   42. A. worried         B. old                    C. healthy              D. dead

   43. A. hope             B. children             C. farm                 D. future

   44. A. them             B. this                  C. it                   D. that

   45. A. appeared        B. filled                 C. dropped            D. rose   

【主旨大意】本文讲述的是在农场做工两兄弟。其中一个娶妻生子,另一个独身。由于他们为对方着想,就相互地每晚对方送一袋大米。几个月后,他们奇怪地发现大米的袋数没有少。直到一个漆黑的夜里他们相遇,才明白了一切,他们的眼里立刻充满的泪水。真是情谊无价。

36. B解析:由于一个结婚可知他有一个大的家庭,故选B

37. A解析:由语境可知此空应填right, 意为是不正确的,我们分享所有的大米

38. C解析:由句“The other had no wife yet”可知他是独自一人,故选C

39. C解析:go across 意为穿过

40. D解析:由句“they lived in different houses”可知,他们居住在不同房子里。也就是两个房子之间有一定的距离。故此空应填between.

41. A解析:look after意为照顾,关心

42. B解析:由句意应为当我老了的时候,我有妻子和孩子照顾,故此空应填old.

43. D解析:句意为我哥哥没有照顾他的未来。故选D

44. C解析:it代替上文的这件事

45. B解析: 根据语意可知眼里充满泪水,故用fill.

2011内蒙古包头】B

When I was about 12, a girl in my class liked to point out my problems. I was too thin; I wasn't a good student; I talked too much; I was too __46__, and so on. At last, I became very angry and ran to my father.

He listened to me  47  . Then he asked, "Are these things true or not? Do you know what you are really like? Go and make a   48   of what she said and find the __49__ that are true. "

I did as he told me. To my great __50_ . 1 discovered that about half of the things were true. Some of them I couldn't change (like being very thin). But there were things 1 could and wanted to change. For the _51__ time, I got a clear  52  of myself.

I brought the list back to Dad. He refused to take it. "That's just for you." he said. "You know the truth about _53_ better than anyone else. When people say something that is true about you, you should find it helpful. "

Our world is full of people who think they know your business. Don't _54_ and feel   55 . Listen to them.

(     )46. A. beautiful      B. proud             C smart            D. rich

(     )47. A. bravely       H. happily           C. quickly         D. quietly

(     )48. A. joke            B. programme     C.list                D. record

(     )49. A. secrets        B. mistakes         C. lessons         D. points

(     )50. A. surprise      B. interest           C. opinion         D. fact

(     )51. A. first            B. second           C. next             D. last

(     )52. A. book           B. picture           C. drawing       D. notice

(     )53. A. yourselves B. myself             C. herself         D. yourself

(     )54. A. clean          B. open              C. close            D. wash

(     )55. A. hurt            B.safe                C. pretty           D.cheap

B

【主旨大意】本文讲述的我被一同学指出一些缺点后,心里很不服气,最后在爸爸的帮助下,我意识到自己的缺点,同时也明白了,在生活中要多听取意见,接受批评,认真改正,才能健康的成长。

46. B解析:由句意可知在我的缺点中有我太自负这一条,故选B

47. D解析:根据语境A(勇敢地)、B(高兴地)、C(迅速地)可知不符合句意,故选D

48. C解析:a list of…意为“……的清单

49. D解析:根据句意可知,此处应表达为要点,应用points表示。故选D

50. A解析:联系上下可知,应表示为让我吃惊的是……”。故选A

51. A解析:for the first time 意为第一次;首次

52. B解析:句意为第一次,我对自己有了一个清楚的描绘。”picture在此意为描绘

53. D解析:yourself意为你自己的…”

54. C解析:由句意为不要听不进去,可知此处应为close.

55. A解析:feel hurt意为感觉受伤害

【河北省2011Ⅵ.完形填空。

Beautiful pictures of mountains and forests, clear skies, flying birds, wild animals, silly faces — you can find them all in one place.  46  ? On a postcard! Have people always sent postcards? No! Before postcards, people  47  sealed (密封的) letters.

The  48  for the first decorated (装饰的) postcard came to John P. Charlton in 1861. He thought a simple card  < xmlnamespace prefix ="st1" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />49  a border would be a great way to send a note. Then in the late 1800s, postcards which had pictures on them  50  . By law, people had to write their note on the front—on the picture! The back was  51  for the address. Several years later, England allowed a divided-back (背面隔开的) postcard. Then people could write their  52  on the back left side. And they put the address  53  . During the early 1900s, the golden age of postcards, people around the world were more and more  54  picture postcards. In 1908, Americans alone mailed over 677 million postcards.

Today, postcards are the  55  most popular collection in the world after stamps and coins. You can always see or get a lot of newly-designed postcards, especially on New Year's Day.

46. A. How       B. When        C. Why       D. Where

47. A. liked       B. hated        C. found       D. lost

48. A. advice      B. picture       C. idea        D. card

49. A. above      B. with          C. under      D. for

50. A. happened   B. changed       C. ended      D. appeared

51. A. even       B. only          C. still        D. ever

52. A. note        B. word         C. address     D. letter

53. A. on the front  B. on the back    C. on the left   D. on the right

54. A. surprised at  B. interested in   C. expected by  D. worried about

55. A. first        B. second       C. third        D. fourth

【文章大意】本文主要介绍了明信片的发展史。

46.D【解析】由后文“on a postcard”可知:是询问在哪里能够找到这些山脉、森林等。

47.A【解析】由前后文内容可知:以前人们喜欢用密封的信件。

48.C【解析】由文意可知:首次想出装饰卡片主意的是John

49.B【解析】a simple card with a border 带有饰边的简单卡片。

50.D【解析】由文意可知:带有图画的卡片是19世纪后期出现的。

51.B【解析】由前后文内容可知:那时卡片的背面仅仅是用来写地址。

52.A【解析】随着卡片的发展,到后来人们可在卡片的左侧写留言了,故选A

53.D【解析】由上文内容可知:左侧写留言,那么右侧可以写地址。

54.B【解析】由后文“In 1908, Americans...postcard”可推知:人们对图画卡片很感兴趣了。

55.C【解析】由文中的“stamps and coins”可知:是第三个最受欢迎的收藏品。

2011黑龙江绥化市】II. Close test (本题共15分,每小题1)

Choose the best answer to complete the passage.

Every child has his own dream. Every child hopes to be an adult.   31  is it really like what they imagine? As a boy  32  lives in modern times and in a modern city, 1 feel  33  pressure (压力) on me with the city's development. Although we 34 worry about money, we still have some 35 problems, such as competition among classmates and expectation (期望) from parents. These experiences are very 36 to our future. But 37 they really give me a lot of pressure. I still clearly  38  the happiness of my childhood.  39 . we had to face the fact with time passing by. We began to 40 this invisible (无形的) pressure come upon us. We get up before sunrise and 41 after sunset We work and study 42 an adult, even harder, 43 we do is in order to get an excellent 44  Growing up is very boring, but we 45 try to find happiness while growing up. I think friendship among our friends, the support from our parents and the encouragement from our teachers can help us. Why not enjoy the pleasure of growing up and its delicious taste?

 (     )31. A. However B. And C. So

(     )32. A. which B. who C. whom

(     )33. A. less B. fewer C. greater

(     )34. A. always B. often C. seldom

(     )35, A. other B. another C. others

(     )36. A. helpful B. happy C. bad

(     )37. A. at first B. for example C. in fact

(     )38. A. think B. remember C. forget

(     )39. A. Luckily B. Unluckily C. Impossibly

(     )40. A. see B. touch C. feel

(     )41. A. come out B. come down C. come back

(     )42.A.as  B. like  C. alike

(     )43. A. What B. That C. How

(     )44. A. progress B. mark C, success

(     )45. A, should B, shouldn't C. mustn't

【主旨大意】 人们在成长的过程中面临很多压力和挫折,我们应积极面对,在克服困难的同时,感受人间关爱生活的美好。

31A表转折,根据句意:成年人就像他们想象的那样吗?

32B定语从句。先行词是人,引导词用who

33C根据句意:面临更大的压力。用比较级。

34C根据下文:我们任然有困惑,可以看出我们对金钱的压力很小。

35A根据句意:还有别的困难,Other后跟名词。

36A根据上文:比赛以及父母的期望对我们的将来有帮助。

37C此处表示转折,在肯定有帮助的同时,也给我们带来了压力。

38B根据上文:由于压力的存在,因此对童年的幸福生活记忆犹新。

39B根据下文可知:我们不得不面对这样的事实。

40C感到无形的压力,故用feel

41C此处与上文中的get up对应,即:在太阳升起前起床,在在日落后回家。

42B像一个成年人那样努力工作。Like此处是像-----一样的意思。

43A what引导的从句作主语。

44B目的是取得良好的成绩。Mark是可数名词。

45A尽管有曲折,我们还是应该在成长的过程中努力寻找幸福。

三、2011?广西柳州】完形填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)

阅读下面短文,选择最佳的答案。

  Last year my dad got a new job in a small town,__51__ my family moved there. On my first __52__ at the new school I was really worried. The teachers were friendly, but the __53__ was the other students. They didn’t seem friendly. I knew nobody and I couldn’t __54__ understand what they said.

  During the break all the other students went out. I didn’t know where to go, so I ___55___ in the classroom. After a while, a ___56___ came back in and came up to me. I ___57___ what he wanted to do. He took ___58___ out of his bag and said to me,“Would you like something to ___59___?”It was an apple. Suddenly I felt really ___60___ and we began to talk.

  It was Tony who gave me the apple and now he is my best friend. I am thankful to the apple, which started our friendship.

51. A. or                   B. so                    C. but

52. A. day                  B. spring                 C. winter

53. A. project                B. custom               C. problem

54. A. hardly                B. ever                  C. even

55. A. danced               B. stayed                 C. sang

56. A. woman               B. girl                   C. boy

57. A. knew                B. wondered               C. thought

58. A. something            B. anything                C. nothing

59. A. eat                  B. drink                   C. read

60. A. shy                  B. happy                  C. lonely

【文章大意】一个苹果带来的友谊。本文介绍了一名学生因父亲在小城镇得到份工作而全家搬迁。在新的学校,作者首先感到孤独,后来一名男生送给他一个苹果而开始新的友谊。

【解析】51. B.根据句意:去年我的爸爸在小城镇得到份新工作,因此我的家搬到那里。故选B

52. A on my first day at the new school意为在我的新学校的第一天,语意通顺合理,其他选项语意不对。故选A

53.C 。根据句意:老师是友好的,但是麻烦的问题是其他的学生。Project课程, custom风俗,所以A,B选项语意不通。故选C

54. C 句意:我一个人也不认识,甚至不能理解他们说什么。Hardly“几乎不,与couldn’t不能同时使用。Ever曾经,even甚至。故选C

55. B 句意:我不知道去哪,所以只能呆在教室。故选B

56. C 考查上下文的联系。根据下文提到he,可知是一个男孩。故选C

57. B knew知道, wondered 疑惑,thought想。句意:我想知道他想做什么。故选B

58. A something“某物用在肯定句中,anything用在否定句或疑问句中,nothing“什么也没有。根据句意:他从书包里拿出某物并对我说。故选A

59. A 根据下文提到的apple,可知是something to eat一些吃的东西。故选A

60.B 根据上文可知作者来到新的环境没有朋友而感到孤独,突然有同学送苹果给他,可知作者应该感到高兴。 故选B

 

2011乌鲁木齐】 完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)

阅读短文,从41-50各题所给的ABC四个选项中,选出一个可以填入空白处的选项。

Mary and Donald Smith lived in the same building. Donald 41 a toy company. One day Donald gave Mary. the 4-year-old girl. a new toy. She played with it and said. "This is fun! A few weeks later Donald gave her 42 toy. She played with it and then said. "I'm not 43 in this toy. It doesn't work." For years Donald gave Mary new toys.  and she gave him very good   44   about the toys.

When Mary was 13 years old. Donald showed her a new ball. Mary wanted to 45 the ball with small stones to make it 46 .The company made this change. Mary's idea was a great success! The company sold thousands of the balls.

   That Christmas. Donald gave Mary an  47 gift. He made her vice-president(副总裁) of the toy company. She made $200,000 a year. Her job was lo see 48 the new toys were fun. She worked 49 three or four hours a day at her job, then she had to do her homework.

Today Mary works at a college. The little vice-president with bright ideas helps students think about their 50.

4I. A. owned        B. rioted        c. owns      D. closes

42 A. other          B. other        C. the other   D. another

43. A. excited       B. interested     C. relaxed    D. bored

44. A. ways         B. designs      C. questions   D. ideas

45  A. fill          B. full         C. add        D. pour

46.  A. noisy       B. quiet        C. light        D. future

47. A. special       B. awful        C. amazing      D. useful

48. A. when        B. if            C. as          D. since

49. A.BI           B. in           C. for          D. with

50. A. company       B. toys       C. homework    D. future

【主旨大意】拥有玩具公司的Donald Smith,经常给邻居Mary礼物,Mary对礼物的评价帮助Donald Smith把自己的公司越做越好。

41. A 句意为拥有一家玩具公司,本片故事是用过去时讲述的。

42. D 代词的辨析,几周后Donald Smith给了她另一个玩具another另一个,表泛指。

43. B 动词短语  “It doesn’t work可知我对这个礼物不感兴趣,

44. D 她(Mary)对玩具的做出了很好的评价或看法。

45. A “她想往球里面装小石子be filled with 装满,盛满

46. A  球里面装上石子让它发出声音。”quiet 安静;light 轻;future未来,将来都讲不通。

47. C 根据下文,可知Donald Smith给了Mary一份特殊的礼物。

48. B 考察宾语从句的引导词。她的工作是看看新玩具是不是很有趣。

49.C 介词的考察,她一天工作三四个小时

50.D 名词辨析这个有聪明想法的女孩帮助学生们考虑他们的未来。

2011?四川南充】第二节   完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

先通途下面短文,掌握其大意,然后从短文后面各题所给的选项中选出最佳答案,并将其字母代号填入提前括号内。

Yesterday when my son and I were eating dinner, I saw a policewoman walking past our house. A woman with a    36   look was following her.

I opened the 37 , went out and asked if everything was OK. The policewoman said that the woman's 38  had gone missing(失踪) an hour earlier. I said that we hadn't seen the girl, but we could 39 .1 explained to my son that we couldn't finish our 40 right then. He said,” Be a kind person, Dad. "We got in our car and 41 the girl all over the town. Along the way, a group of chil­dren were playing. 42 they heard what had happened, they said they would help 43 . They rode their bikes and joined us.

44 the little girl was found safe a few miles away. I was so  45  to see many people help a stranger. It is a nice world.

36. A. worried B. laughing C. surprised

37. A. mouth B. car C. door

38. A. son B. daughter C. mother

39. A. succeed B. eat C. help

40. A. housework B. dinner C. games

41. A. looked for B. looked at C. looked after

42. A. Before B. After C. Although

43.A. them B. you C. us

44. A. Luckily B. Possibly C. Sadly

45. A. proud B. strange C. happy

【主旨大意】文章讲述了作者和儿子帮助寻找失踪的女孩,后来又有些孩子自愿加入他们的寻找行列之中。女孩找到后,作者为有那么多人去寻找一个不认识的人而高兴。感到世界的美好。

36.答案:A。有下文知,the woman 丢了孩子,故表情焦虑(worried

37.答案:C。与第一段知道作者和儿子正在家吃饭。故本题选C.

38.答案:B。由下句“I said that we hadn't seen the girl,...”可知。

39.答案:由下文知,作者去帮助寻找失踪的孩子,故说“...we could help.”

40.答案:B.因为要去帮助寻找失踪的孩子,所以作者无法吃完晚饭(dinner)了

41.答案:A。去寻找(look for)失踪的女孩。

42.答案:B.寻找的过程中,作者要先讲述缘由,那些在路上玩耍的孩子听了之后才会明白发生了什么事情。故选B

43.答案:C .由下句的“joined us”可知。

44.答案:A.幸运的是(luckily)小女孩被找到了。

45.答案:C 看到那么多人帮助一个陌生人,我是那么的高兴(happy

2011?四川广元】A

Everyone has his dream. _21_do I .In ten years, I think I will be a reporter. I’ll live in Shanghai, because I want to Shanghai and _22_in love with it last year. I think it’s a really beautiful city. _23_ a reporter, I think I’ll meet lots of interesting _24_.I think I’ll live in  25   apartment with my best friends, because I don’t like living   26  . I will have pets. I can’t have   27   pets now because my mother hates them and our apartment is too small. So in ten years, I’ll have many different pets. I might even keep a pet parrot. I’ll probably go skating and swimming   28  . During the week, I’ll look smart, and probably will   29   a suit. On weekends, I’ll dress more casually. That’s my dream. I’ll work   30   to make it come true.

21. A. Neither                   B. So                 C. Nor  

22. A. were                     B. fell                 C. fall 

23. A. As                       B. For                 C. Like  

24. A. men                      B. women              C. people 

25. A. an                        B. a                   C. the 

26. A. alone                      B. together             C. lonely  

27. A. some                      B. no                  C. any  

28. A. all day                     B. every day            C. everyday

29. A. dress                      B. wear               C. put on 

30. A. hardly                     B. freely              C. hard 

【主旨大意】本文讲述了作者10年后的梦想。

21. B 句意:每个人都有梦想,我也是如此。这是So+助动词+主语的倒装句,表示与上文不同的人或物做同一件事情。

22. B fall in love with为固定搭配,意为爱上了……”,由last year可知,fall要用过去式形式fell

23. A as为介词,意为作为

24. C 作为记者,要约见很多人。

25. A  句意:我要和朋友住在一所公寓里面。根据句意要用不定冠词,apartment是以元音音素开头的单词,故用an

26. C 结合上文我要和朋友住在一起,故不喜欢独住

27. A 根据上下文可知有一些宠物

28. B 根据题意选BAC不是修饰人的。

29. B all day整天;every day每天;everyday为形容词,意为日常的。根据句意选B

30. C work hard 努力学习;努力工作。

2011四川达州】A

< xmlnamespace prefix ="v" ns ="urn:schemas-microsoft-com:vml" />< xmlnamespace prefix ="w" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:word" />The largest earthquake in Japanese history 31    in northern Japan at 2:46 pm of March 11, 2011. A tsunami (海啸) followed, causing major flooding in  32   areas of Japan, as well as many strong aftershocks(余震). So far more than 13,000 people

33   with about 14,000 people missing. When news of this disaster(灾难) 34    China, many Chinese people expressed their35 for Japan and the Japanese, remembering that Japan helped the Chinese during China’s 2008 Sichuan Earthquake.

31. A. was happened       B. happened      C. had happened     D. happening

32. A. many              B. much         C. a lot             D. lots

33. A. lost their life                        B. lose their lives

      C. have lost their lives                  D. have been died

34. A. reaches            B. is reached      C. got               D. reached

35. A. support            B. pride          C. pleasure           D. prediction

【文章大意】本文主要讲述的是日本发生了历史上最大的地震,地震伴随着海啸,至今已有13,000人死亡,14,000人失踪。当消息传到中国时,中国人民对其表示极大的支持,在2008年汶川地震时,日本也帮助了中国。

31.B【解析】根据文章可知,全文使用过去时态,所以用“happened”表示发生。故本题选B

32.A【解析】根据题意:随之而来的洪水跟很多余震一样造成了日本很多地方的洪水。文中“as well as many strong aftershocks”表明此处填“many”故本题选A

33.C【解析】根据上下文,到目前为止,13000人死亡,14000失踪。故本题选C

34.D【解析】本题考查动词的辨析。reached表示到达,get为不及物动词,后面加to也表示到达。故本题选D

35.A【解析】本题考查名词的辨析。support表示支持,pride表示自豪,pleasure表示乐事、乐趣,prediction表示预言。根据题意:很多中国人对日本及日本人表达了支持。故本题选A

2011四川达州】B

Tom is the son of a farm owner. One New Year’s Day, when he was 15, his father asked him 36   on the farm for one year when he was free. Tom was 37   with his father’s idea.“That isn’t my job. I have  38  school work to do.” Hearing this, his father said, “I promise to give you the best present if you  39   finish one year’s work.” Tom thought for a while and 40   .

Starting one Saturday, the boy got up early and worked hard until evening, just like  41 farmer. Time passed quickly. Tom’s crops(庄稼) grew well. 42   the last day of the year, the father called his son to him. “I’m happy to see that you have worked very hard the whole year,” said the father. “Now, tell me  43   you want.”

The boy smiled and showed his father a big piece of bread   44   his wheat. I’ve already got the best present: No pain, no gain. I think this is what you wanted me to know.” His father was  45   to hear that.

36. A. works          B. work             C. to work        D. working

37. A. happy           B. excited           C. exciting        D. unhappy   

38. A. much too         B. too much         C. a lot           D. many

39. A. can              B. need             C. must          D. should

40. A. said             B. answered          C. agreed         D. asked

41. A. other            B. the others          C. any else        D. any other

42. A. On              B. At                C. In             D. From

43. A. where            B. what             C. which          D. why

44. A. made by          B. made of           C. made in         D. made from

45. A. pleased           B. unpleased          C. unsatisfied      D. sad

【文章大意】本文主要讲述的是Tom的爸爸答应Tom,如果他能帮着干一年的农活,就会给他一件礼物。Tom像其他农夫一样在地里干活,他的庄稼长得很好。一年过去了,爸爸问他要什么礼物,他认为他懂得了没有付出就没有回报是他要的礼物,爸爸听了很高兴。

36.C【解析】本题考查动词不定式的用法。ask sb. to do sth.表示让某人去做某事。故本题选C

37.D【解析】从后文“That isn’t my job.”可以看出Tom并不乐意接这个工作。故本题选D

38.B【解析】本题考查词组的意思,much too表示太,too much表示太多,a lot表示很多,后接of可修饰名词,many表示许多,修饰可数名词。文中school work是不可数名词,故本题选B

39.A【解析】本题考查情态动词的用法。can表示能,need表示需要,must表示必须,should表示应该。根据题意:如果你能完成一年的工作,我可以给你一个礼物。故本题选A

40.C【解析】根据上下文意思,Tom想了一会儿同意了。agreed表示同意。故本题选C

41.D【解析】备选答案中the othersany else为名词,不能修饰名词,other修饰复数名词,any other修饰单数名词,表示任何其他的。故本题选D

42.A【解析】本题考查介词的意思。on表示某一具体时间,at表示在某一时刻,in表示在,from表示从,根据题意,在那年的最后一天。这里表示具体时间,故本题选A

43.B【解析】根据上下文,现在告诉我想要什么。what表示什么。故本题选B

44.D【解析】本题考查词组意思的辨析。made by表示由某人制造,made of表示由制造,能看出原材料,made from表示由制造,看不出原材料,made in表示在制造。本题面包由小麦制造,看不出原材料,故本题选D

45.A【解析】根据题意,我已经得到了最好的礼物,没有付出就没有回报,我想这就是你想告诉我的吧,爸爸听了这番话很高兴。pleased表示高兴的,故本题选A

2011凉山】

  Do you know the 3-year-old girl named Dong Xinyi? She has a bright nickname(绰号)Little Strong Girlwho looked after her disabled father. And many people all over China were moved by her.

  When she was several months old, her father had an accident on his way home while riding his motorcycle and   38   his legs. Two years later, her mother left her father   39   the poor life. As an old saying goes,The children of poor people do housework early.Little Xinyi had to do family chores, such as cooking noodles, carrying water, cleaning rooms and washing clothes. She took good care of her father alone. The little girl brings happiness and hope to her poor family. And luckily, the local government has   40   medical treatment for her father. At the same time, the government is   41   planning to raise money for the girl’s   42   .Now, Dong Xinyi has got a chance to go to school like other kids.

(  ) 38.A.loses                  B. lost                    C. lose

(  ) 39.A.because of              B. instead                 C. because

(  ) 40.A.provided               B. noticed                 C. offered

(  ) 41.A.too                    B. either                  C. also

(   )42. A. information             B. question                C. education

                            

【文章主旨】本文介绍了德州女孩董心怡的故事,这位三岁女童悉心照顾高位截瘫的父亲,通过网络等渠道快速流传,网友看后连呼感动:穷人的孩子早当家,这孩子真是太坚强。董心怡也被网友亲切地称为坚强妞

【解析】38. B。考查一般过去时态。由her father had an accident on his way home可知,事情发生在过去。

39. Abecause of后跟名词或名词短语;because引导原因状语从句,instead不能表原因。故选A

40. A。考查短语provide sth. for sb.意为“为某人提供某物”。

41. C。考查词语辨析。Too一般用于肯定句,位于句末;either用于否定句,位于句末; also通常位于句中,且靠近动词。

42. C。由下句句意她和别的孩子一样有机会上学可知,是政府将资助她的教育。

 B2011凉山】

  Mosquitoes(蚊子)can be seen everywhere all over the world, especially in summer. And there are more than 2,500 kinds of them.

__43_likes the mosquito, but the mosquito may like you. She thinks your blood is delicious.

She? Yes, she. It’s true that the male(雄性)mosquito doesn’t bite()and only the female mosquito bites because she   44   blood(血液)to lay eggs. She is always   45   things or people she wants to bite. If she likes what she finds, she will bite. But if she doesn’t like your blood, she   46  to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you, just remember you’re different from others.

  If the mosquito likes you, she will land on your body   47   letting you know. She bites you

  48   quickly and quietly that you may feel nothing. After she bites, you will have an itch()on your body because she puts something from her mouth together with your blood. By the time the itch begins, she has   49   .

  And then what happens? Well, after her delicious   50   ,it’s dark. The mosquito feels   51  .

She just wants to find a place to have a good rest. There, on a leaf or a wall, she begins to lay eggs,   52   eggs.

(  ) 43.A.Everyone               B. No one              C. Someone

(  ) 44.A.needs                  B. need                C. want

(  ) 45.A.finding                 B. wants               C. looking for

(  ) 46.A.will turn                B. turns to              C. turn

(  ) 47.A.with                   B. without              C. after

(  ) 48.A.so                     B. such                C. very

(  ) 49.A.flies away               B. flew away           C. flown away

(  ) 50.A.breakfast               B. dinner               C. lunch

(  ) 51.A.tiring                  B. tired                 C. relaxing

(  ) 52.A.3 hundreds              B. hundred of           C. hundreds of

【文章主旨】本文介绍了四大害虫之一“蚊子”。当夜晚来临,她是如何完成吸血过程呢?

【解析】43. B。由下句句意“但是蚊子喜欢你”,可知,上句意为“没有人喜欢蚊子”。

44. Aneed在此为行为动词“需要”。主语为第三人称,故用needs

45. C。考查词语辨析。Find意为“找到”强调结果;look for意为“寻找”,强调找的过程。

46. Aif引导的条件状语从句,从句用一般现在时表将来,主句用将来时态。

47. B。由句意:她会停在你身上,不让你知道。

48. Aso…that…意为“如此……以致……”,so后用形容词或副词。

49. C。考查时态。By the time通常和现在完成时连用。

50. B。由下句It’s dark可知是晚饭后。故用dinner

51. Bfeel tired意为“感到疲倦”。

52. Chundreds of意为“成千上百的”。表示不确切的数字时,用数词的复数+of

2011浙江金华】三、完形填空(15小题,计15)

  Jim Green has been in China for more than two years. He has been to many interesting     31 in Beijing, but he has not yet been to many other parts of   32  . Last week he went to Mount Emei in Sichuan with his  33    .

  Many people like to travel by  34  , but the Greens think that travelling by train is the best. It is much  35  and far more enjoyable than a rushed journey by air. They had a wonderful train ride to Chengdu  36  they went on to Mount Emei by bus.

  The train was quite nice and tidy, and there weren't too many people in  37  sleeping car. The Greens could stand up and 38 around. It was a long journey,  39  none of them felt tired. They kept 40  the beautiful things out of the window. They talked, laughed and played cards. The conductor kept coming to give them hot water and 41   them newspapers. People nearby 42 with each other. A young man tried to speak English with Mr and Mrs Green. Jim thought the train was like a big moving party. He went to sleep quite 43  . He enjoyed listening to the sound of the running train and then fell asleep.

  When Jim woke up the next morning, the train was already 44 Chengdu. His train ride seemed really 45 , but his memory (记忆) of the pleasant journey will last long.

31. A. schools              B.  places                     C.  villages                   D.  cities

32. A. England            B. America                   C. China                      D.  the world

33. A. friends               B.  classmates              C.  father                           D.  family

34. A. air                     B.  bus                        C.  train                              D.  ship

35. A. cheaper              B.  dearer                     C.  dirtier                            D.  quicker

36. A. before                B.  when                      C.  after                              D.  while

37. A. my                    B.  your                       C. our                                D.  their

38. A. sit                     B.  walk                       C.  run                        D.  dance

39. A. and                    B. so                           C.  also                               D.  but

40. A. looking              B.  drawing                  C.  watching                D.  getting

41. A. reading              B.  buying                    C.  selling                    D.  writing

42. A. talked                B. spoke                      C.  told                        D.  said

43. A. early                  B.  late                         C.  easily                     D.  hard

44. A. beside                B.  to                          C.  past                       D.  near

45. A. quick                 B.  slow                       C. short                       D.  Long

【主旨大意】本文介绍了Jim一家乘坐火车到峨眉山旅行的情况,并给Jim留下了美好印象。

31. B 根据第一段第二句话和最后一句话可知许多有趣的地方,故选B

32. C 根据第一段第一句话可推断出C

33. D根据第二段第一句话中的“the Greens”可推断出D。。

34. A结合第二段可知选A

35. A  cheaper意思是“更便宜”;dearer意思是“更贵”;dirtier意思是“更脏”;quicker意为“更快”,根据本句意思可推断应该是“比起很快的飞机旅行,火车旅行更便宜更快乐”,故选A

36. A依据本句可推断他们是在到达峨眉山之前坐火车去的成都,故选A

37. D 由本段第二句话可推断选项为D

38. B 固定短语的用法。“walk around”意为“到处走走”,故选B

39. D根据本自然段的整体意思可推断出“大家一点也不累”,故选D

40. C依据前后句意可推断大家都在观看窗外的美丽风景,故选C

41. C 根据本句意思可知“售票员一直给他们提供热水并卖给他们报纸”,故选B

42. A 固定短语的用法。“talk with sb”意思是“与某人说话”,故选A

43. B根据本段的最后一句“ He enjoyed listening to the sound of the running train”可推断Jim很晚才睡觉,故选B

44. D介词的用法。Beside“在、、、、、、旁边”; to意思是“向,,到”; past 的意思是“经过”; near的意思是“在、、、、、、附近”,根据文章意思可推断出D项。

45. C根据最后一段意思及“but”一词,可判断“Jim的火车旅行虽然很短但这次快乐的旅行将持续很长时间”,故选C

  评论这张
 
阅读(87)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018