登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

武城县实验中学---知识改变命运

淡泊明志,宁静致远。

 
 
 

日志

 
 

【引用】2011年铜仁地区初中毕业生学业(升学)统一考试英语试题  

2011-09-27 11:14:25|  分类: 2011年中考英语试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

保密★启用前 2011619  9:00

2011年铜仁地区初中毕业生学业(升学)统一考试

英语试题

姓名:_______ 准考证号:___________

注意事项:

1. 答题前务必将姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置。

2. 答题时,I(客观题)部分必须使用2B铅笔填涂答题卡上的答题框;卷II(主观题)部分必须使用0.5毫米的黑色签字笔将答案书写于答题卡上各小题规定的位置。

3. 所有题目必须在答题卡规定的位置作答,否则无效。

4. 本试卷共8页,满分150分,考试时间120分钟。

5. 考试结束后,将试题卷和答题卡一并上交。

I    客观题 (共90分)

听力测试(30分)

听力I20分)

温馨提示:听力I共四个部分,分别听完这四部分的材料后,先将各部分的试题在卷I上选做出来,等包括听力II在内的听力材料全部结束后,再将答题卡上与各小题的所选答案对应的答题框涂黑。

I1-5共五个对话,选择与所听对话内容相符的图画,并在答题卡的相应位置将其字母序号涂黑。每个句子读两遍。(5分)

          

A              B            C                 D             E

 1.          2.             3.            4.           5.    

II听五个句子,分别选择其相应的应答语,并在答题卡的相应位置将其涂黑。每个句子读两遍。5

6. A. Kunming is the Spring City. B. I’d like to go to Kunming C. I’ve been to Kunming twice.

7. A. English, of course.        B. Reading story-books.        C. Playing basketball.

8. A. By bike                   B. Let’s go there by bike.   C. Because my bike is broken.

9. A. Mountain Emei.             B. Mountain Tai.               C. Mountain Fanjing.

10. A. Twice a week.           B. On foot           C. I like skating there.

III听五段对话,根据其内容及各小题的问题选择正确选项,并在答题卡的相应位置将其涂黑。每段对话读两遍。5

11. A. In a park.           B. In a library.          C. In a bookstore.

12. A. It’s too hot.      B. It’s very hot and nice.  C. It’s very delicious.

13. A. The Foggy City.       B. The Mountain City.      C. The Foggy City and the Mountain City.

14. A. He’s in Guilin.    B. He’s in Guiyang.     C. He’s in Guangzhou.

15. A. He doesn’t like it at all B. He likes it very much. C. He likes it a little.

IV听一篇短文,根据短文内容和所提问题选择正确答案,并在答题卡的相应位置将其涂黑。短文读两遍。5

16. What class are the girls in?

A. In Class 8, Grade 2.        B. In Class 2, Grade 8.   C. In Class 3, Grade 8.

17. Who does well in singing and dancing?

A. Wang Hui.                    B. Li Hong.               C. Yang Fang.              

18. What does Li Hong enjoy?

A. She enjoys writing.    B. She enjoys drawing.   C. She enjoys reading novels.

19. What’s Yang Fang’s favorite sport?

A. Playing table tennis.   B. Playing basketball.     C. Playing volleyball.

20. What does Zhang Mei usually do at the weekend?

A. She usually plays games with her friends.                  

B. She usually does some shopping with her mother.

C. She usually helps her parents do the housework at home.

听力II10 

本部分试题在卷II7175小题)。

综合运用(40分)

I、单项选择(15分) (从下列各题所给的选项ABCD中选择能填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡的相应位置将其涂黑)

21. — What does your English teacher look like?

— She’s tall and thin ________ long hair.

A. have            B. has           C. there is           D. with

22. — It’s a fine day today. How about __________?

   — Sounds great!

A. go hiking        B. go to hike      C. going hiking       D. to go to hike

23. — How long can I ________ the book?

   —For two weeks.

   A. keep             B. borrow         C. lend             D. buy  

24. ________ is the most important festival in China.

   A. Christmas        B. Spring Festival   C. Mid-autumn Day   D. National Day

25. There _________ a concert on Qixing Square next Monday evening.

  A. is                B. is going to       C. is going to be      D. will have

26. — _______ we clean the classroom at once?   

— No, you _______. You _______ clean it after school.

A. Must; needn’t; may  B. Must; mustn’t; can. C. Shall; can’t; must D. Need; mustn’t; may

27. The story is _________ and all of us are _______ in it.

  A. interest; interesting          B. interesting; interest

C. interested; interesting        D. interesting; interested

28. If it ________ this Saturday, we will ________ for a picnic.

A. won’t rain; shall go  B. doesn’t rain; will go   C. isn’t rain; go   D. doesn’t rain; go

29. Can you tell me _________?

I lost my MP3 player.

A. What’s the matter with you    B. what the matter is with you       

C. what the matter you is        D. what the matter with you are.

30. Great changes _________ in Tongren in the past five years.

   A. have happened             B. have taken place         

C. have been happened         D. have been taken place

31. Neither my father nor my mother ________ rock music. They think that it’s too ______.

   A. like; noise    B. likes; noise   C. like; noisy   D. likes; noisy

32. Li Mei is the student _________ handwriting is the best in our class.

   A. whose       B. whom       C. who         D. that

33. My father _______ TV in the living room when I ______ home yesterday.

   A. watched; got               B. was watching; got

C. watched; was getting        D. was watching; was getting

34Bamboo can ___________ paper.

   A. used to make   B. be used make   C. be used to make   D. be used to making

35. Is there _________ in today’s newspaper?

   A. special something  B. special anything.  C. something special  D. anything special

II、完形填空(10分)  (阅读下面短文,然后根据短文内容,从短文后各题所给的选项中选择能填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡的相应位置将其涂黑。)

   There are many kinds of pollution around us,   36   air pollution, soil pollution, noise pollution and light pollution. They are bad __37__ our health in many ways.

   Burning gas, oil and coal creates air pollution. It can cause sore eyes and __38__ problems.

   With the increase of pollution and the development of industry, litter is everywhere. It makes our environment dirty. People put lots of rubbish in the land. Farmers use too many __39___ in the fields. They destroy the soil. So soil pollution has become serious.

  Noise pollution can make people__40__. For example, people may lose their hearing if they work in a _41_ place for a long time. Too much noise can cause high blood pressure __42__.

   Working for a long time in strong, changeable light __43__ cause some kinds of illnesses. It makes people feel __44__ and is especially bad for the eyes.

  With ___45__ pollution, our planet will become greener and our health will be better. Let’s be greener people.

36. A. such as                     B. for example                   C. as well as      D. because of

37. A. to                           B. in                            C. for            D. of

38. A. breath                  B. breathe                    C. breathed       D. breathing

39. A. chemical                  B. chemicals                  C. chemist        D. chemistry

40. A. blind                          B. lame                           C. deaf           D. healthy

41. A. noise                    B. noisy                C. quiet           D. quietly

42. A. as well                 B. too                              C. also            D. either

43 A. must                        B. need                        C. should          D. may

44. A. comfortable         B. possibly                           C. terrible      D. terribly

45. A. little                         B. less                              C. few         D. fewer

III、情景交际(15分)

1)从B栏中找出与A栏相对应的答语,并在答题卡的相应位置将其涂黑。5       A                                          B

A. It’s Sunday today.

B. Well done! Congratulations to you.

C. Thanks for saying so.

D. Fine, thank you.

E. Of course.

46. How are you?

47. What day is it today?

48. Could you please do me a favor?

49. How well you dance!

50. We won the basketball match.

 

2)从框里选择填入对话相应空白处的适当选项,并在答题卡的相应位置将涂黑10分)

 A. What’s your plan for the future?

B. How will you keep in touch with them?

C. I feel excited and sad.

D. May I ask you some questions?

E. What else would you like to say to your teachers and classmates?

A.  Hello, Long Yulin. I know you’re one of the best graduates.    51   

B.  Yes, please.

A.  How do you feel now?

B.      52    .

A.  What are you going to do before leaving school?

B.  I’m going to take some photos with my teachers and classmates, give gifts to my teachers and write best wishes to my classmates

A.  Will you miss your teachers and classmates?

B.  Sure, and I’ll remember the past three years of my school life for ever.

A.     53        

B.  By sending e-mails, making telephone calls or writing letters.

A.  When are you going to have a get-together with your classmates?

B.  We’ll be back for our school’s 20th anniversary ceremony.

A.    54   

B.  I’m going to be a scientist, so I’ll keep on working hard at my lessons to make my dream come true.

A.     55   .

B.  First, I want to say “Thanks” to my teachers for teaching me so well. Second, I wish my teachers and classmates health, happiness and good luck. At last, I hope our school will continue to be the top in Tongren.

阅读理解40分)

I阅读理解(20分)  (阅读III两篇短文,从56-65每小题所给的选项中选出最佳答案,并在答题卡的相应位置将其涂黑)

   Look at Li Ping’s timetable, and then choose the right answer to each question.

                              Timetable

       Day

Time

 

Monday

 

Tuesday

 

Wednesday

 

Thursday

 

Friday

1

8:00---8:45

Chinese

English

Math

Physics

Chinese

2

8:55---9:40

Chinese

Chinese

English

Math

Chemistry

3

10:00---10:45

English

Math

English

English

Math

4

10:55---11:40

Math

Math

Chinese

Chinese

English

 

 

 

 

 

 

5

14:30---15:15

History

P.E.

Physics

History

Politics

6

15:25---16:10

Physics

Chemistry

Art

P.E.

Computer

 

16:20---17:05

Classmeeting

Music

Politics

Chemistry

 

Outdoor Activities

56. How many subjects does Li Ping have?

A. Nine        B. Ten             C. Eleven.         D. Twelve.                                      

57. How many classes does he have every week?

A. Five        B. Seven           C. Thirty-five       D. forty

58. How often does he do outdoor activities?

A. Every day   B. Every weekday    C. Every afternoon   D. After school

59. What subject does he have only on Wednesday?

          A. Physics     B. Politics          C. English          D. Art

60. It’s 9:00 on Thursday morning now. What class is he having?

     A. Math       B. Chinese          C.  English        D. Chemistry

 

  Dou Kou, a Chinese boy, is called “the youngest writer in the world”. He has written three books till now. Dou Kou was born in Jiangsu in 1994. When he was 7 months old, his partents started working in over 30 different cities, such as Xi’an and Shenzhen. This kind of life gave him things to think and write about. When he was 9 months old, he could speak and at the age of one, he could say five to six hundred words. At three, he could look up words in the dictionary. At four, his father taught him how to learn by himself. His parents like reading very much. So does he. At the age of 5, he began writing fairy tales. At the age of 6, he wrote a novel about his life in different cities with his parents. His fairy tales are all from his life. One day, he found many mice in the house. They only ate their food but also hurt his mother’s hand. So he thought, “If we give mice the stomach of cows, they will eat grass and they will be helpful to people.” This was his first fairy tales Change Stomach for Mice. Now he studies well in a middle school. He has written his third book, the novel called Eyes of Children. He says, “I am not different from other children. I just wrote several books.

61. How many books has Dou Kou written?

A. Three.                B. Four.          C. Five          D. Six

62. Thanks to his ________, Dou Kou could write his books.

A. mother               B. father             C. school life        D. life in different cities

63. Dou Kou began to use a dictionary __________.

A. when he wrote fairy tales            B. before his father taught him how to learn something

C. after he went to school        D. after his mother taught him how to learn something

64. The underlined(划线的) sentences show us that Dou Kou _________.

   A. is different from other children  B. doesn’t tell the truth.

C. is the same as other children       D. likes his books

65. Which is the best title?

  A. Three Books by a child               B. How to Write a Fairy Tales

C. How Clever the Boy is        D. Dou Kou, the Youngest Writer

II、阅读判断(根据短文内容判断66-70题的正误。正确的用A,错误的用B并在答题卡的相应位置将其涂黑)

Healthy Eating

Healthy eating is important to us. What and how should we eat to be healthy?

First, we must have enough food, never too much or too little. The food must be clean and we should cook it properly.

Second, it’s very important for us to keep a balanced diet. Different kinds of foods are necessary, such as rice, bread, meat, fish, eggs, milk and vegetables. Rice and bread give us energy. Meat, fish, eggs and milk help our bones grow. Fruit and vegetables make us healthy.

Third, we should eat regularly. It’s said that half of the students don’t have a regular breakfast or don’t eat anything at all in the morning. It is bad for their health. In fact, a good breakfast keeps us strong.

In short, we should not only eat enough food, healthy food but also eat regularly.

66. We eat food freely.

67. We should eat different kinds of healthy foods.

68. Vegetables are the most important food for our health.               

69. The more regularly, the healthier we are.

70. All the students don’t have a regular breakfast.

 

II (主观题 60)

听力II10分)(听一篇短文,根据所听到的短文内容填写表格。每空一词。答案务必另书写于答题卡卷II各小题规定的位置。)

 

 

Weather Report

City

   Weather

Highest temperature

Lowest temperature

71._______

Windy

9

-1

Harbin

Snowy

72.___________

-8

Wuhan

73.________

18

12

Chongqing

Cloudy

20

74.__________

Guangzhou

75.________

24

16

任务型阅读10分)(阅读下面短文,然后根据短文内容填一正确的单词完成7680小题。答案书写于答题卡卷II各小题规定的位置。)

  Have you ever seen the film Titanic? “Titanic” was one of the largest and finest ships in 1912. It hit an iceberg(冰山)on its first sailing from England to America and sank very soon, leaving a love story to the people. Do you know what an iceberg is?

 The earth is round, like a ball. The top of the earth is the north. The bottom of the earth is the south. At the top and the bottom of the earth, there is a lot of ice. It is very cold there. Sometimes there is no sunshine for many months. There is ice everywhere all the time. Large pieces of ice fall into the sea. They don’t go to the bottom of the sea. They float(漂浮)near the top of the water. We call these large pieces of ice “iceberg”. Some icebergs are bigger than a tall building. Icebergs are dangerous for ships. Sometimes a ship hits an iceberg.

Then the ship sinks.

  You can make a small iceberg. Put a piece of ice in a glass of water. Look ar it. The ice does not sink.

76. Titanic is the name of a film and it’s also the name of a _______.

77.Titanic sank ________ it hit an iceberg.

78.The __________ is very cold in North Pole(北极)and in South Pole.

79.At times we can’t see the ___ in North Pole and in South Pole for a long time.

80. Icebergs are made of large _________.

 

书面表达(40分)

I.单词拼写(10分)

i.根据括号里所给的汉语写出英语单词。答案书写于答题卡卷II各小题规定的位置。

81. I like going to school on foot. I___(很少)take a bus to school.       81.________

82. He ______(花费)five hours in finishing drawing the picture.        82.________

83. More and more _______(外国人)come to visit China.             83.________

84. Would you mind ____(重说)your suggestions? I didn’t hear it clearly. 84.________

85.They crossed the road in ______(安全).                         85.________

ii. 根据句意和空缺处所给首字母写单词。答案书写于答题卡卷II各小题规定的位置。

86. It is the harvest time. The farmers are b______ getting in the crops.   86._________

87.My h____ is collecting stamps. I have collected thousands of stamps.  87._________

88. The Chinese people are p____ of the Great Wall.                  88._________

89.Mark Twain was born in the USA and English was his mother t______. 89.________

90. I’m t________. Could you please bring me a bottle of water.         90._______

II.短文改错(10分)

下列短文的划线部分是错误的,请将其正确答案书写于答题卡卷II各小题规定的位置。

How do North Americans dress? What do they wear in special               91      

days? In fact, there is very few formal days, though there are some             92_______

festivals such as Easter, Christmas, Halloween, or Thanksgiving               93      

Day. What people wear depend on their likes and dislikes. On birthday,         94      

some child wear paper party hats. At Christmas, some people wear             95      

Santa Claus hats. In winter, Canada people usually wear coats, gloves,         96      

boots and hats. It is near the same in northern China. Generally, people          97                       

in Canada and the United States wear suits for work in offices, as             98      

well as for most formal occasions, just as people do in China. People           99      

in cities around a world wear rather similar clothes.                         100      

III写作(20分)

温馨提示:短文书写于答题卡卷II规定的位置。

学校决定本周星期六(2011514日)晚上以班为单位召开家长座谈会,会议将于七点半开始,地点是本班教室。届时将通报孩子在校学习情况,并就如何促使孩子学好功课征求家长意见。请你代替八年级(4)班班主任杨老师用英语向林涛的家长写一份邀请书。

 要求:格式正确,语言流畅,表达清楚;书写规范,字迹清楚;词数:70-80.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________    

          

 

 

 

 

 

 

    2011年铜仁地区初中毕业生学业(升学)统一考试

英语试题听力材料与参考答案

I1-5共五个对话,选择与所听对话内容相符的图画

1. A: What does your father do?

  B: He is a cook.

2. A: What about going to Beihai Park?

  B: Good idea! Let’s go.

3. A: What are the students doing?

  B: They are cleaning the windows.

4. A: Do you know the man?

  B: Yes. He is Chinese and he he is a great scientist.

5. A: What’s your present for Kangkang’s birthday?

  B: A lovely doll.

II听五个句子,分别选择其相应的应答语

6. Where would you like to go for your summer holiday??

7. Tom! Which sport do you like?

8. How do you often go to school?

9. Which mountain is the highest in our hometown?

10. How often do you go skating?

III听五段对话,根据其内容及各小题的问题选择正确选项

11. W: May I borrow two books about science?

   M: Sure. Here you are!

   Question: Where are the speakers talking?

12. M: What do you think of Guangdong food?

   W: It’s too hot and it is different from that in my hometown. I don’t like it at all.

   Question: How does the man like Guangdong food?

13. W: Chongqing is the Foggy City and a beautiful city.

   M: Yes. It is also the Mount City

   Question: What kind of city is Chongqing?

14. M: Hello! May speak to Mr. Qiu?

   W: Sorry! He has gone to Guiyang, and he will come back in a week.

   Question: Where is Mr. Qiu now?

15. W: How do you like the film Titanic, Mike?

   M: It’s boring. I don’t like it very much..

   Question: What does Mike think of the film Titanic?

IV听一篇短文,根据短文内容和所提问题选择正确答案

Here are four students. They are Chinese girls. And they are from the same class, Class 2, Grade 8. Wang Hui does well in singing and dancing. He sings and dances every day. Li Hong learns Chinese very well . He likes reading novels a lot. Yang Fang is strong and she likes playing basketball best. Zhang Mei is shy , she never goes out and she usually helps her parents do some housework at home.

听力II10分)(听一篇短文,根据所听到的短文内容填写表格。每空一词。答案务必另书写于答题卡卷II各小题规定的位置。)

  Hello! Everyone! Here is the weather report on February 20th for big cities in China. Beijing is windy. The highest temperature is 9 and the lowest temperature is -1. Harbin is snowy. The highest temperature is -2 and the lowest temperature is -8. Wuhan is rainy. The temperature is from 12 to 18. Chongqing is cloudy. The highest temperature is 20 and the lowest temperature is 14. Guangzhou is sunny. The temperature is between 16 and 24. Thanks for listening.

参考答案:

听力I20分)

1 E    2. A    3. D    4. C    5. B  

6.  B    7. C    8. A    9. C    10. A

11.  B   12. A   13. C   14. B   15.A 

16.  B   17. A   18. C   19. B    20. C

I、单项选择(15分)

21. D   22. C   23. A   24. B   25. C

26. A   27. D   28. B   29. A   30. B

31. D   32. A   33. B   34. C   35.D

II、完形填空(10分)

36.        A  37.  C  38. D  39. B  40.C

41.        B  42.  A  43. D  44. C  45 B

III、情景交际(15分)

46.D  47.A  48.E  49.C  50.B

51.D  52.C  53.B  54.A  55.E

阅读理解40分)

56.   B 57. C  58. A 59. D  60.A

61. A 62. D  63. B 64. C  65.D

66. B 67. A  68. B 69. A  70. B

听力II10分)

71. Beijing   72. -2     73. rainy    74. 14    75. Sunny

任务型阅读10分)

76. ship   77. because  78. weather  79. sun/sunshine  80.ice

I.单词拼写(10分)

81. seldom  82. spent   83. foreigners  84. repeating  85. safety

86. busy    87. hobby  88. proud      89. tongue    90. thirsty

II.短文改错(10分)

91. on     92. are     93. and       94. depends    95. children 

96. Canadian  97. nearly  98. working  99. more  100. the

书面表达:

INVITATION

Dear Mr/Mrs Lin;

  I’m glad to invite you to come to our parents’ meeting in our school at 7:30 p.m. on Saturday, May 14th. We will hold the parents’ meeting in the classroom of Class 4, Grade 8.At the meeting we will tell you something about your son’s study. We will also listen to your advice on how to improve all his lessons. We hope you can come on time.

   Hope to see you then!

                                                  Sincerely

                                                         Mr. Yang

 

  评论这张
 
阅读(297)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018