登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

武城县实验中学---知识改变命运

淡泊明志,宁静致远。

 
 
 

日志

 
 

【引用】2011年江西省中考英语试题  

2011-09-27 11:09:25|  分类: 2011年中考英语试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
本文转载自庆云初中英语教研博客《2011年江西省中考英语试题》
 

2011年江西省中考英语试题(绝密)

一、听力测试(24)

    A)听下面10段对话,每段对话后有一小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳答案,将其标号填入题前的括号内。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。(每小题1)

1. What day is it today?

A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.

2. Whose pen is black?

A. Li Lei's. B. Peter's. C. Kate's

3. How will the girl go to school today?

A. By bike.       B. By car. C. On foot.

4. What time is it now?

A. 215. B. 230. C. 245.

5. What would Tom like?

A, Orange.        B. Tea.    C. Milk

6. Where did Mary come back from?

A. America.       B. Australia.        C. Canada.

7. What does Lucy mean?

A. The film is wonderful

B. . She nearly missed the film. C She doesn’t like the film.

8. How much is the skirt?

A. 60 yuan.       B. 40 yuan.      C. 30 yuan.

9. Why didn't the man catch the train?

A, He didn't start early.

B. He lost his way to the station. C. The traffic was too heavy.

10. Where is Jack now?

A. At home.    B At school.       C. In hospital.

B)听下面两段对话,听完第1段对话后回答第1114小题,听完第2段对话后回答第1516小题。听每段对话前你都有45秒的时间阅读各小题。每段对话读三遍。(每小题1)   。:

Dialogue 1

11. Why does Henry borrow a book about the earth?

A. He will give a talk about the earth.

B. He is interested in it              C. He borrows it for his friend.

12.  How many books can Henry borrow at a time?

     A. One.               B. Two.               C. Three.

13.  What kind of books is Henry interested in?

     A. Science books.     B. Sports books.            C. History books.

14. When isn't the library open?

A. On Tuesday.     B. On Wednesday.     C. On Thursday.

Dialogue 2

15. Why can't the woman find the way?

A. She has never been to Sydney before.

B. Sydney has changed a lot

C. She is too old to remember the way.

16. How did the woman come to Sydney?

A. By traia     B. By air. C. By -car.

17. Why doesn't her son come to meet her?

A. He is in trouble.

B. He is too busy.

C. He doesn't know his mother came.

18. What does her son do?

A, A teacher.  B. A. worker.       C. A doctor.

C)听下面一段短文,然后根据短文内容完成下列句子。听短文前你有30秒钟的时间阅读各小题。短文读三遍。(每空写一词,每小题1)   

19. The middle school students in Beijing are getting          sleeping time.

20. The teachers and          give the students too much homework.

21.  The students themselves don't know how to         the time.

22.  The students don’t do their homework         , so it takes 'them much time.

23.  Some students have to get up early on        .

24.  The students should have          hours' sleep every day at least(至少).

二、单项填空(20)

    ABCD四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案,将其标号填入题前的括号内。(每小题1)

25. I have my own room in my house,  so I          do what I want in it.

A. must    B. have to    C. need to    D. can

26.  —Will you please bring me some orange, Lucy?

         .

A, That's good      B. All right            C. No matter        D. It doesn't matter

27. —Excuse me. Have you got an eraser?

— Sorry, I haven't.  Why         you ask Mary? Per­haps she ' s got one.

A. do    B don't   C. did   D. didn't

28. He feels lonely. He has          friends here except me.

A. many    B. some    C. few   D. more

29. — She tried hard to stop her husband from smoking, didn't she?

Yes. But she        .

A. failed    B. fell    C. made it    D. got it

30. —I'm going to play basketball after school What about you?

         .

A. Yes, basketball is very popular.

B. Are you? It's so hot!

C. I like basketball very much.

D. So am I.

31. —May I ask you        , Mum?

Yes.  What is  it?

—Our class are going to have a picnic tomorrow. Can I go?

A. something        B. anything           C. some questions              D. a problem

32. Mum, this T-shirt is much too small for me.   Would you buy me a         one?

A. nice    B. large   C. nicer   D. larger

33. —How many teachers are there in your school?

         , but I'm not sure.

A. Hundreds         B Hundred    C. Hundreds of            D. One hundred

34. Mr Smith comes form Australia, but he has worked in China for five years. So you  can  talk with him
         .

A. either in English or in Chinese

B. not in Chinese but in English

C. just in English, not in Chinese

D. neither in Chinese nor in English

35. —Tomorrow is Mothers' Day.  What shall we give to mother as a present?

        some flowers?

A. Have you bought    B. Did you buy         C. Will you buy            D. What about

36. Would you please speak more slowly?  I can hardly you.

A. talk with    B, agree with        C. follow              D. hear

37. —Hi, Lin Tao. I didn't see you at the party.

Oh, I        ready for the maths exam.

A. am getting        B. was getting              C. got            D. have got

38. The smile on the teacher's face showed that she was         with us.

A. strict    B. pleased   C. angry   D. sorry

39. —What a day!  It's raining again.  I'm afraid we can't go boating tomorrow.

—Don't worry. It won't          long.

A. drop    B. last    C. rain    D. go

40. —Have all the students known that our class will visit the factory this afternoon?

—Yes.  Every student         about it

A. tells    B. . told    C. was told    D. has told

41. —Who's going to give us a talk at the meeting?

        , I guess.

A. Mr King does  B. Mr King is              C. That's Mr King         D. It's Mr King

42. —Excuse me.  What did you say you would like to do, Miss White?

—I said I 'd better go back to the office. I        someone this afternoon.

A. would meet             B. met           C. am going to meet        D. was meeting

43. —Do you think it will rain tomorrow?

        . It hasn't rained for a whole month! It's too dry.

A. I hope so

C. I'm sure it will

44. —Where's Jack?

He's away to "spend his holiday.  He's gone either to Hangzhou or to Wuhan, but I'm not sure.         

A. that    B. which   C. where   D. there

三、完形填空(15)

    先阅读短文,掌握其大意。然后从各小题所给的ABCD四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳答案,并将其标号填入题前的括号内。(每小题1)

Everyone needs friends. We all like to 45   dose(亲近的) to someone. 46    is nice to have a friend to talk, laugh, and do things with. 47  , sometimes we need to be alone. We don't always want people 48  . But we would feel lonely if we 49    had a friend.

No two people are 50   . Friends 51  don't get on well That doesn't mean 52   they no longer like each other. Mose of the time they will make up (言归于好) and become  53     again. Sometimes friends move away. Then we feel very     54  . We miss them very much, but we can     55       them and write to them. It could be that we woulcheven see them a-gain. And we can 56 new friends. It is surprising to find our 57 we like new people when we get to know them.

There's more good news for people who have friends. They live longer than people who don't Why? it could be that they are   58    . Being happy helps you stay well Or it could be just knowing that someone cares.   If someone cares about you,you take   59      care of yourself.

(    ) 45. A. look                    B. watch                     C. feel           D. see

(    ) 46. A. It                     B. He              C. There            D. Someone

(    ) 47. A. Hardly               B. Nearly                        C Suddenly      D. Certainly

(    ) 48. A. alone                B. away            C. all over       D. around

(    ) 49. A. ever                    B. never                    C. just           D. really

(    ) 50. A. friendly                 B. kind                        C. just the same        D. quite different

(    ) 51. A. always                      B. sometimes                     C. often                  D. usually

(    ) 52. A. that                     B. whether              C. how             D. why

(    )53. A. friendly                B. good             C. pleased           D. friends

(    ) 54. A. angry              B. sad            C. happy           D. alone

(    ) 55. A. call            Bask               C tell           D. talk with

(    )56. A. look for                      B. find              C. make                  D. know

(    ) 57. A. how often       B. how long        C. how many        D. how much

(    )58. A. happier              B. stronger        C. kinder          D. richer

(    ) 59. A. less              B. better              C. little                   D. no

四、阅读理解(30)

    阅读下列短文,根据短文内容从每题所给的ABCD四个选项中选出最佳答案,将其标号填入题前的括号内。(每小题2)   

A

The train I was travelling on was already half an hour late. I had to arrive in Vienna at 715 in time to catch the 725 train to Paris, but there was no hope of that now. I told the conductor about it . He advised (建议) me to get off two stops before Vienna station and take a taxi (出租车). When the time came, the conductor even helped me with my bags. He wished me good luck as I jumped off. And a few minutes later, I was racing towards the centre of the city in a taxi. It was almost 725 when we stopped outside the sta­tion. I paid the driver quickly, took hold of my bags quickly and hurried inside. "Paris train" was all I had time to say to the official (铁路职工) I saw. You can guess how I feel when he pointed to a train that was just moving out of the station.

(    )60. The writer arrived at Vienna station at .

A. 715   B. 725   C.745   D. 755

(    ) 61. Why did the writer get off the train two stops be­ fore Vienna station?

A. He wanted to have a rest

B. He wanted to catch the 725 Paris train.

C. He wanted to go to Paris by taxi

D. He wanted to meet the official.

(    )62. How did the writer feel at Vienna station?

A. He felt lonely.         B He felt angry.           C. He felt surprised             D. He felt sad.

B

In the United States, headmasters and teachers disci­pline (惩罚) students in several ways. The teacher often writes to or calls the students7 parents. Sometimes students have to stay at school for one hour. If a student behaves(行为) very badly, the headmaster can stop the student having classes. The student can't come to school for one, two or three days. Mr Lazares, the headmaster of a middle school in Ohio, did not like to do so. When he didn’t let the students come to school, they were happy. "A three-day holiday!" They thought

One day, a boy was in Mr Lazares's office. The boy was not behaving well in class. Mr Lazares telephoned the boy's parents. "If you come to school with your son, I won't stop him having classes, " he said. The boy's father came to school and went with his son to every class. Other students looked at the boy and his father. The boy was em­barrassed (难为情). After that he behaved better. And, of course, other students behaved better, too.

Now headmasters all over the USA are trying Mr La­zares's idea. They, too, think that students behave better when parents come to school.

(    )63. What does a headmaster usually do to the student if he behaves very badly?

A. Writes to the student's parents.

B. Lets the student stay at school for an hour.

C. Calls the student's parents.

D. Stops  the  student  havirig  classes  for  several days.

(    )64. When a student having classes for several days, he was.

A. happy    B. angry   C. worried    D. afraid

(    ) 65. What' did Mr Lazares do when his students were not behaving well in class?

A. Tried to talk to them.

B. Sent them home.

C. Telephoned their parents to come to school and go to classes with them.

D. Had them stay in his office.

(    )66. Why did the other students behave better, too?

A. They didn't like to have clasfes with the boy's father.

B. They didn’t want  their parents  to come to school.

C. They were afraid of teachers.

D. They were afraid of Mr Lazarfe.

C

Sport is very popular in England In Wther words lots of English people like the idea of sport A lot watch sport on TV. But the number who take part in (参加) sport is quite small. On the whole English people prefer to be fat rather than thin.

The most popular sport in England is football. Football is pasyed on Saturday afternoon in most towns and the sup­porters (球迷) of a certain team will travel from one end of the country to the other to see their teams play. There are four divisions(级别)of the football league. Not surprisingly the best teams are in the first division. But the best support­ers are often in the fourth division. You have to be a good supporter to watch the fourth division football!

Many other sports are also played in England, such as golf, in which you try to knock a ball into a hole basketball, in which you try to get a ball through a net(篮筐) tennis, in which you try to hit a ball so that your opponent(对手) can not hit it. As you see, if the ball had not been invented, there would have been no sport.

Actually(其实) , that is not quite true. Athletics(田径)  isn't played with a ball; nor horseracing ( 赛马 ). Perhaps that is why they are not so popular as football!

67.        is the most popular sport in England.

A. Basketball     B. Football        C. Golf       D. Tennis

68. You have to be a good supporter to watch       division football.

A. the first      B. the second C. the third      D. the fourth

69. Why do many English people not take part in sport?

A. They are too busy.

B. They like watching sport on TV.

C. They would like to be fat.

D. They prefer to be thin.

70. Why are English people interested in sport?

A. They have their football team.

B. the sport games are played on Saturday afternoon.

C. They like the idea of sport.

D. They like the famous players.

(D)

People are so busy these days that many people have no time to cook. This becomes a problem, because most families love home cooking! The food tastes (吃起来) good and warm, and a family meal brings everyone together. In some families, meals are often the only times everyone sees one another at the same time.

Another reason(原因) people enjoy home cooking is that it is often a way of showing love. A parent who makes some cookies (小甜饼) is not just satisfying (满足 ) a child's sweet tooth. She or he is sending a message. The message says, " I care about you enough to spend an hour making cookies that you will eat up in 15 minutes if I let you. "

There is also something about the smell of home cooking. The smell of home cooking pleases people of all ages. It makes most of us feel good and loved—even if we are the ones doing the cooking! Next time you smell a cake making, stop for a moment and pay attention to(关注 ) your mood(心情 ).

71. Why do fewer people cook now?

A. They have no time.

B. Many people are too busy.

C. Many people don't like cooking.

D. They don't like family meals.

72. A parent spends an hour making cookies       .

A. just to satisfy her or his child's sweet tooth

B. only to send a message

C. to let a child eat up in 15 minutes

D. often to show her or his love

73. The writer thinks the smell of home cooking       .

A. makes us happy

B. makes us be interested in cooking

C. makes us pay attention to our mood

D. makes us love others

74. What's the main(主要)) idea of this passage?

A. Family meals are important.

B. How to make cookies.

C. People are too busy to cook.

D. Homemade cookies taste better.

V.单词拼写(每小题1分,共11)

75. The ice is too      . It's very dangerous to skate on it.

76. Little Tom did quite well in the English exam. He hardly made any        .

77. Three        is forty-five minutes.

78. My hedteacher has been to the USA        . She will go there for a third time this year.

79. There's no        over the river. We have to cross it by boat.

80. This is our new teaching building. It was        last year.

B)B句每个空格中填入一个适当的词,使AB两句意思相同。(每空1)

81. A:Remember to ring-me up as soon as you get to Londoa B:Make               to give me a ring as soon as  you              London.

82. AEveryone should give back his library books on time. B Library books should                 on time.

83. AThe factory is not far from here. It only take you tern minutes by bike. B:The factory is         here.  It's only ten minutes'         .

84. ATom had no time for breakfast He went to school in a hurry.

BTom          to school         breakfast

85. AAll the students in our class are Chinese except Peter.

B         Peter is a        in our class.

六、书面表达(15)   

假定你某日在南昌遇见一位外国游客向你询问有关乘车去庐山旅游的情况。请根据下面所给内容用一段话向这位外国游客做介绍。(词数:不少于80)

   

   

   

 

 

 

   

 

 

 

  800

930

700

900

       

 

800

1000

  1000

1130

900

1100

  1400

1530

1700

1900

注:九江火车站有汽车上庐山

注:每小时一班

 

 

2011江西省中考英语试卷答案(绝密)

一、听力测试

A)1.A   2.B   3.C   4.C   5. B   6. B   7. A   8. C   9. C

10. A

B)11.A   12. B   13.-C   14. B   15. B   16. A   17. C   18. A C)19. shorter/less    20. parents    21. save/use    22. carefully 23. weekdays   24. nine/9

二、单项填空

25. D 26. B 27. B 28. C 29. A 30. D 31. A 32. D 33. D 34. A 35. D 36. C 37. B 38. B 39. B 40. C 41. B 42. C 43. A 44. B

三、完形填空

45. C 46. A 47. D 48. D 49. B 50. C 57. B 52. A 53. D 54. B 55. A 56. C 57. D 58. A 59. B

四、阅读理解

60. B   67. B   62. D   63. D   64. A   65. C   66. B 67. B   68. D   69. C    70. C    77. B    72. D    73. A

74. A

五、单词填空

A) 75. thin     76. mistakes     77. quarters     78. twice     79. bridge    80. built/finished

B) 81. sure, reach    82.be, returned    83. near, ride 84. hurried/ran, without    85. Only, foreigner

六、书面表达

One possible version:

You can go to Lushan Mountain either by train or by bus. There are three trains to Jiujiang. The" first train leaves at 8:00, the second at 10:00, and the third at 2:00 in the afternoon. When you arrive in Jiujing, you can take a bus to Lushan at Jiujiang Train Station. You can also go to Lushen from Nanchang by bus. A bus leaves every hour from 7*00 in the morning to 5:00 in the afternoon.

Lushan Mountain is very beautiful. I wish you enjoy yourself.

评分意见   

一、内容要点为:

1.可乘火车或汽车去庐山;

2.去九江的火车班次及发车时间;

3.九江火车站有汽车上庐山;   

4.从南昌乘汽车上庐山,汽车从早上—7点到下午5点每小时一班;

5.庐山很美,祝玩得尽兴。

英语听力材料

A.听下面10段对话,每段对话后有一小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳答案,将其标号填入题前的括号内。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间回答有关小题和阅读下一小题。每段对话读两遍。

1. W: Hi Bill! Shall we go out for a walk?

M; I' d love to. But I have to get ready for tomorrow‘ s maths exam.

W: Tomorrow? Tomorrow is Saturday.   We don' t have school on Saturday.

2.  W: Hi, Li Lei!

M: Hi, Kate! Is this black pen yours?

W: No. Mine is blue.

M: Whose pen is it?

W: It's Peter's.

3.  W: Dad, my bike is broken. Could you drive me to school this morning?

M: It's still early. Why not walk there?

W: OK.

4.  W: You're late, Mr Smith.

M: I'm sorry. But doesn't the meeting begin at 2:30?

W: Yes, but it's already 2:45 now.

M: My watch is just at 2: 15. Threr must be something wrong with is.

5.            W: Would you like orange or tea, Tom?

M: Tea, please.

W: With sugar or milk?

M: Milk.

6.  M: Mary, it's you! You've come back to New York so soon. Did you enjoy yourself during the holiday?

W: Very much. I visited many places of interest in Aus­tralia. M: Australia? I thought you had been to Canada.

7.  W: I'm home, Dad.

M: You've come back early, Lucy. Isn't the film good?

W: Yes, very nice. You really can't miss it.

8.  W: Excuse me. How much is this kind of skirt?

M: It was 60 yuan each last week, but now you can pay only half for it.

9.  W: You mean you didn't catch the train? M: Yes, though I started very early.

W: How could it happen?

M: I didn't know the way to the station was so busy.

10.  W: Bill, where is Jack? He didn't come to school today.

M: He s at home, Mrs Black. He was hurt in an acci­dent yesterday.

W: Oh, I'm sorry to hear that. Is it seriors?

M: Luckily, he wasn’t hurt badly, or he must be in hos­pital now.

B.听下面两段对话,听完第一段对话后回答第1114小题;听完第二段对话后回答第1518小题。听每段对话前你都有45秒钟的时间阅读各小题。每段对话读三遍。

Dialogue 1

M: Excuse me, Miss White! Are there any books about the

earth?

W; Yes, here you are.

M: Thanks.

W: Are you interested in science, Henry?

M: No. I was asked to give a talk about it.

W: Oh, I see.

M: How many books can I borrow at a time?

W: Two.

M: Good! Can I have a look at the books about history? I love them very much.

W: Sure. They re on that shelf over there.

M: Mm"I'd like this one about the world history. And I' ll return them next Wednesday afternoon.

W: Oh, our library is open every day except Wednesday. No hurry. Please take your time. You may keep them for two weeks.

M: OK. Thank you.

Dialogue 2

M: Anything I can do for you, madam?

W: Yes, pleases. I've come to see my son, but I can't find the way.

M: You haven t been to Sydney before?

W: Yes. Several years ago I did. But Sydney has changed a lot.

M: That s true. So your son should come to meet you at the

train station.

W: I didn’t tell him about it. I think he is busy and I don t

want to trouble him.

M: Where does he work, do you know?

W: He works in a school.

M: Do you have his address?

W: No, but I remember near his home there is a hospital. It’s erChildren s Hospital.

M: Great! I know where it is. Come on. I can help you to find it.

W: Thank you very much. It's very kind of you.

C,听下面一段短文,然后根据短文内容完成所给的句子。听短文前你有30秒钟的时间阅读各小题。短文读三遍。

More and more middle school students in Beijing are get­ting shorter sleeping time. Most students sleep fewer than nine hours every night, because they have much homework to do, Some homework is given by school teachers, and some by

parents. Also, some students don t know how to save the time. They are not careful enough while doing their home­work, so it takes them a lot of time. Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or bike. It can be a long way from home to school.

Schools and parents should cut down some of homework so that the children can enjoy not less than nine hours of sleep every night for their healthy.

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(151)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018