登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

武城县实验中学---知识改变命运

淡泊明志,宁静致远。

 
 
 

日志

 
 

【引用】2011年全国各地中考英语试题分类汇编完形填空(二)选择型  

2011-09-27 09:52:25|  分类: 2011年中考英语试 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2011湖北·武汉】   三、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)< xmlnamespace prefix ="o" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    阅读下面短文,掌握其大意,从各题所给的ABCD四个选项中,选出一个最佳答案。

I didn’t cry when I learned I was the parent of a disabled child. I just sat still and didn’t say anything.    

When Jenny was old enough, I sent her to a kindergarten(幼儿园). On the first morning, Jenny spent hours playing by herself. It seemed that she felt very(41).    

However, to my joy, Jenny’s classmates always (42) her, “You got all your spelling words right today!” In fact, her spelling list was the (43). Later, she faced a very painful (44) —— at the end of the term, there was a game which had (45) to do with physical education. But Jenny was (46) in it.    

My husband and I were anxious about the day. I wanted to let my child stay home! But my heart wouldn’t let me off that easily. So I (47) a pale, unwilling Jenny onto the school bus.    

At the kindergarten, I was quite worried because of her (48) action, Jenny would probably hold up her team. The game went well until it was time for the sack(麻袋)race. Surely Jenny would find it (49). Now each child had to climb into a sack, jump to the finishing line, return and climb out of the sack. I noticed Jenny standing near the end of her line of players.    

But as it was her turn to join, a change took place in her (50). The tallest boy behind Jenny placed his hands on her waist(腰). Two other boys (51) in front of her. The moment the player before Jenny stepped out from the sack, the two boys (52) the sack suddenly and kept it open while the tall boy lifted Jenny and (53) her into it. A girl nearby took her hand and supported her (54) Jenny got her balance. Then she jumped forward, smiling and proud. In the cheers of the teachers, schoolmates and parents, I silently thanked the warm, understanding people in life who made it  (55) for my disabled daughter to be like her fellow human beings. Then I finally cried.

    41. A. excited        B. lonely               C. happy            D. weak

    42. A. greeted        B. expected           C. encouraged    D. followed

    43. A. easiest         B. longest             C. smallest          D. tidiest

    44. A. choice         B. problem            C. result             D. exam

    45. A. nothing           B. anything           C. everything      D. something

    46. A. forward       B. fast                  C. behind            D. up

    47. A. threw                 B. pushed             C. knocked         D. fixed

    48. A. slow            B. quiet              C. quick             D. secret

    49. A. stupid          B. simple              C. relaxing          D. difficult

    50. A. school         B. family               C. team              D. heart

    51. A. ran              B. lay                 C. walked           D. stood

    52. A. picked up    B. gave up          C. cut up             D. made up

    53. A. drove                 B. hid                 C. put                D. hit

    54. A. when                  B. until               C. after              D. unless

    55. A. popular        B. special              C. necessary       D. possible

【主旨大意】   本文作者讲述了她的女儿Jenny读幼儿园时,在她的朋友帮助下,摆脱了自卑心理,像别人的人一样快乐生活的故事。说明了我们只要相互理解、帮助,世界就会更美好。

41. B  由前面Jenny是一位残疾孩子和Jenny spent hours playing by herself可知,她感到非常孤独。

42. C  to my joyJenny的同学对她所说的话,她的同学总是在鼓励她。

43. A  由前一句和In fact可知,Jenny的拼写列表是最简单的。

44. B  Jenny是一位残疾小孩,所以对于体育测试,这是她要面临的痛苦的问题。

45. D  have something to do with与……有关。

46. C  Jenny是一位残疾小孩,与体育有关的事,就会令她落在后面。

47. B  由后一句可知,作者是被迫这样做的。

48. A  由前面可知,“我”着急的是因为她的动作迟缓。

49. D  麻袋比赛对于Jenny来说,她会发现它很难做。

50. C  由后面可知,这个改变发生在她所在的队里。

51. D  由前后同学们帮助Jenny可知,这两位同学是站在她前面。

52. A  这两位男孩是突然把麻袋拿起来。pick up拿起,捡起。

53. C  由前后可知,两个男孩把麻袋的口向上打开,高个子的男孩把她举起并放进麻袋,另一位女孩扶着她的手,让她保持平衡。

54. B  由上面解析可知,这个女孩扶着她的手,直到她平衡为止。

55. D  这句陈述了作者感谢帮助她女儿的原因,是因为他们使她女儿跟别的孩子一样生活。

 

2011?四川成都】六、完型填空。通读下面两篇短文,根据短文内容,从ABC三个选项中选出可以填入空白处的正确答案。(共15小题,每小题1分;计15分)

A.

Be sure to come to the City Gallery! Amy Kim is one of the best-known Chinese   < xmlnamespace prefix ="st1" ns ="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />51   in the world today, and some of her most famous   52   are on display in this exhibition. She has something for   53  . There are many great photos of people   54  . Because people at work are the most   55  . There are also photos of the countryside and city views. This is a great show from a world-class photographer. Whatever you do, don't miss this exhibition.

51. A. writers B. painters C. photographers

52. A. photos B. books C. paintings

53. A. no one B. someone C. everyone

54. A. working B. exercising C. relaxing

55. A. common B. beautiful C. boring

【主旨大意】

艾米 金是当今世界最著名的中国摄影师之一,她的最著名的一些照片在展出,有人在工作的照片,也有乡村和城市风景的照片,这是一个来自世界级摄影师的伟大展览,无论你做什么都不要错过它。

51.C 由下文中的photos可知是摄影师。

52.A 由上文可知,是最著名的照片。

53.C 由下文中的举例和文章的意思可知,应是“有每个人想要的东西”。

54.A由下文“工作中的人们……。”可知是在工作。

55.B 根据句意可知,应是“工作中的人们最美”。

B

Who taught you to walk when you were little? Who worries the most when you are   56  ? Who makes you dinner? It's your   57   . No matter what happens, she'll    58   the love for you.

Do you know how did   59     Day come into being(产生) ? It began in the US in 1907 when an    60    girl named Anna Jarvis started a campaign to honor(......以荣誉) mothers. She believed that mothers could   61   people to get over the   62   of the War and to strengthen (加长) the relationship inside families.

On Mother's day, children usually help their mothers do    63   . In western countries, bringing mothers  64   in bed is common. A mother will get up late while her children make her favorite breakfast. Children also make their own Mother's Day card    65   a thank-you note. Or they buy gifts and flowers for their mothers.

56. A. lazy B. ill C. sleepy

57. A. father B. mother C. sister

58. A. continue B. stop C. start

59. A. Children's B. Women's C. Mother's

60. A. Asian B. Australian C. American

61. A. help B. ask C. order

62. A. worry B. pain C. memory

63. A. homework B. housework C. hair

64. A. flowers B. clothes C. breakfast

65. A. with B. for C. from

【主旨大意】文章讲述了母亲节的由来和西方国家母亲节的一些习俗。

你知道母亲节的产生吗?

56. B 根据文章的意思,应是“当你病了时谁最担心”,故选B

57. B根据文章的意思,应是“那是你的妈妈”。

58. A 根据前面的意思,应是“无论发生什么,她都会继续她的爱。”

59. C根据文章的意思,讲述的是有关母亲节的事情,故选C

60.C 由“它发生在1907年在美国”可知,应是一个美国女孩。

61.A 由句子的意思可知应是“妈妈能帮助人们……”。

62.B由句子的意思可知应是“克服战争的伤痛”。

63.B 根据日常生活常识和下文可知应是“帮妈妈干家务活”。

64.C 由下文可知应是“带给妈妈早饭”。

65.A 考查介词的用法,with表示“附带,带着”。

【泸州市2011】完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)

通读下面的短文,然后从后面各题所给ABCD四个选项中选择可以填入空白处得最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

My friend Mr. Smith is a famous doctor and has a hospital. So he has enough money to __11__ all over the world. And he’s been to a lot places of interest. He likes to __12__ children and has a lot of little __13__. They often ask him to tell them all kinds of funny things he __14__. It makes them happy and his room is always full __15__ children when he’s free.

It was my little son’s seventh birthday yesterday. The boy wanted to __16__ his old friend Mr. Smith to the party. He __17__ Mr. Smith himself and told him about it. the doctor accepted his __18__ happily. At half past seven the boy was waiting for his coming at the gate. __19__he saw his car, he ran towards him. Mr. Smith __20__ on time, with a nice present in his hand. After dinner the children sat around the traveler and asked him to __21__ them some funny stories. Mr. Smith agreed and his stories made them __22__ again and again. At last th told them the funniest story. He said, “ Once I reached a city __23__a foggy day. The fog was the thickest in the world …”

Please wait a__24__, Mr. Smith,” said my son, “ It’s said the fog in London is the thickest in the world.”

“You’re __25__, my clever boy.” Said the funny doctor. “ The city had much fog that day …” “ What’s it, the?” the boy couldn’t wait to ask again.

“ The fog was so thick that I couldn’t see it at all,” the funny doctor said with a smile.

1.       A. work B. fight C. live D. travel

2.       A. wait for B. look over C. play with D. look after

3.       A. friends B. brothers C. workers D. classmates

4.       A. read B. wrote C. thought D. saw.

5.       A. with B. for C. of D. by

6.       A. send B. ask C. carry D. get

7.       A. knew B. caught C. taught D.  called

8.       A. invitation B. things C. car D. money

9.       A. Before B. As soon as C. Until D. Since

10.   A. came B. answered C. said D. played

11.   A. speak B. say C. tell D. talk

12.   A. think B. laugh C. cry D. fear

13.   A. with B. in C. at D.  on

14.   A. moment B. day C. week D. year

15.   A. sorry B. sad C. wrong D. right

【主旨大意】 文章讲述了史密斯先生很喜欢孩子,有很多小朋友也很喜欢他。我儿子要请他参加他的生日聚会,在聚会上他给孩子们讲了许多他见到的有趣的故事,最可笑的故事是他讲在浓雾的伦敦,什么都没看到。

11. D  根据下文去过很多的名胜可知是旅游。

12. C  根据句意和孩子们玩,考查固定短语play with.

13. A  根据上文和孩子们玩,所以应该是小朋友。

14. D  根据上文文意应是旅游时见过的一些有趣的事,故选D.

15. C  考查固定短语的用法 “be full of”装满。

16. B  根据句意应是邀请史密斯来参加生日聚会,故选B

17. D  根据句意是他自己打电话告诉他call sb “给某人打电话”.

18. A  根据上文可知是接受了邀请,故选A

19. B  考查连词,根据句意一看到车就跑了过去as soon as …………

20. A  根据文意史密斯先生来的很准时,故选A

21. C  考查固定短语用法tell the story“讲故事,故选C

22. B  根据上文提到的史密斯先生经常讲有趣的故事,所以让孩子们一次次的笑,故选B

23. D  具体到一天用介词on

24. A  考查固定短语wait a moment“等一会

25. D  根据上文可知孩子说的是对的,所以史密斯先生肯定孩子说的是对的,故选D

2011四川绵阳】第二节完形填空15小题.每小题2满分30分〉

阅读下列短文,从短文后各题所给的(A、B、C、D) 四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Mr. White was holding a party at home to celebrate his sixtieth birthday. To make him happy, one of his women friends __21__ to sing a song for him. Now she was singing. One guest turned to a __22__ by his side and criticized the singer.

What a __23__ voice!" he said. "Do you know __24__ she is?"

Yes," was the answer, " She is my wife. "

Oh, I beg your pardon, the man said. "Of course her voice isn't bad, __25__ the song is very bad. I wondered who wrote that awful song?

I did," was the answer.

21. A. dreamed   B. decided     C. forgot    D. remembered

22. A. woman     B. girl       C. man     D. boy

23. A. terrible    B. beautiful    C. exciting   D. sweet

24. A. what    B. who       C. where     D. which

25. A. and    B. or      C. so      D. but

【主旨大意】本文主要讲述了在家庆祝他的八十岁生日。一位女士朋友为了让他高兴为他唱了首歌。期中一位客人认为她唱得很糟糕,便询问一位男士,而碰巧了这位男士正好是唱歌女士的丈夫。

21. B  根据后面的句子“Now she was singing.她正在唱歌。”可推断这位女士朋友决定给他唱首歌,故选B

22. C  根据后面的句子“Yes, was the answer, she is my wife..是的,回答说 她是我的妻子。”可推断是一位男士(man),故选C

23. A  根据第一段的最后的句子“criticized the singer, 批评这位歌手”可推断这位客人认为女士朋友的歌唱得很糟糕(terrible),故选A

24. B  根据后面的句子“she is my wife.她是我的妻子。”可推断那位客人在询问“你认识她是谁吗?”,故选B

25. D  根据前面的句子“of course her voice isn't bad, 当然她的嗓音不错。”及后面的句子“I wondered who wrote that awful song. 我想知道谁写侧那首难听的歌”,可推断前后两句是转折关系,故选D

 

B

Once, the famous scientist Einstein travelled to many places in America to give lectures. He travelled in a __26__, and soon made friends with his driver.

Each time Einstein gave the lecture, his driver __27__ sat in the front row and listened to him very carefully. The __28__ lecture was given so many times that the driver learned it well enough to give it himself.

One day, when Einstein was __29__ about it, he asked the driver to give the lecture for him in a small town.

That evening, both Einstein and the driver went into the lecture room. __30__ there had seen Einstein before. When the driver took his place, everybody applauded (鼓掌). Then he began the lecture. __31__ it was over, the people warmly applauded. The driver turned to look at Einstein. Einstein nodded with a smile on his face.

When they began to leave the lecture room, a man __32 __ them and asked the driver a very

__33__ question. The c river listened carefully, then he __34__ and said the question was interesting but really quite easy. To show how easy it is. I'll ask my __35__ to answer it," said the driver.

26. A. bus     B. train   C. plane    D. car

27. A. always   B. never   C. sometimes    D. hardly

28. A. different   B. same   C. uncomfortable   D strange

29. A. spoken   B. told   C. said   D shouted

30. A. Somebody   B. Everybody   C. Nobody   D. Anybody

31. A. If       B. Although   C. However         D. When

32. A. carried     B. believed   C. stopped    D. pleased

33. A. difficult   B. easy   C. relaxing   D.  perfect

34. A. smiled   B. cried   C. refused   D. jumped

35. A. student   B. driver   C. teacher   D. uncle

【主旨大意】本文主要讲述爱因斯坦经常做演讲,他的司机总是坐在前排认真听,所以他也可以自己做演讲了。有一次爱因斯坦让他的司机替他做演讲,演讲非常成功。但最后一位男士问了一个很难的问题,司机急中生智,让他的“司机”来替他回答这个“很容易”的问题。

26.D  做小汽车用“in a car”;做公共汽车、火车、飞机用“on a bus/train/plane”;由介词“in”可知“in a car”,故选D

27.A   由“listened to him very carefully”可推断司机应该“总做在前排”,故选A

28. B,根据“the driver learned it well enough to give it himself”可推断“演讲是同一个”,故选B

29. B  根据后面的句子“she is my wife.她是我的妻子。”可推断那位客人在询问“你认识她是谁吗?”,故选B

30. C  根据句子“he asked the driver to give the lecture for him in a small town”可推断“爱因斯坦备被告之做一次演讲”,故选C

31. D  根据前后句子可推断“当演讲结束的时候,人们热情地鼓掌”,故选D

32. C  由“asked the driver a question”可推断“当他们准备离开演讲室时,一位男士叫住了他们”,故选C

33. A ,由“to show how easy it is, I'll ask my ___ to answer it.”可知“司机不会回答这个问题”,从而可以推断“这是一个很难的问题”,故选A

34. A smile 意思是“微笑”;fry意思是“哭”;refuse意思是“拒绝”;jump意思是“跳”。根据句子“the question was interesting but really quite easy”可知司机应该是“微笑”的,故选A

35. B  对文章有了大概的了解可知“这次演讲是由爱因斯坦的司机做的,而司机遇到了难题,他便会急中生智让他的"司机"爱因斯坦替他来回答”,故选B

2011浙江绍兴】三、完形填空(本题有15个小题,每小题1分,共计15分)

阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案

It all started at the beginning of the ninth grade. Carmen found she couldn't see things ___26___ all the time. She became very worried, but she hoped    27    would know that. When her mother asked her to see the eye doctor, she didn't   28   . But her mother's mind was made up.

Three days later. Carmen got new glasses and instructions   29  . her doctor. "All of the kids will think I'm silly. " Carmen said. Her mother   30    and shook her head. "You look just as beautiful as before, she said. But Carmen didn't believe her.

The next day. Carmen kept the    31    in her pocket(口袋))as she walked into the schoolyard. She stood alone away from her friends, feeling   32  

Suddenly, she heard her friend Theresa shout.

Carmen ran over to the other girls. "What's the    33  ?" she asked.

"My ring is gone!" Theresa cried. "My sister sent it to me from California. It's very _34__  and I can 't lose it. "

Carmen and her friends began to    35    the ring in the grassy area of the playground. Carmen realized that she could do better _36_   she could see better. She took the glasses out and put them on. Everything looked so _37_ ! So clear! She looked down at the ground and a bright light caught her 38   . It was the ring.

"Here it is," she shouted. She handed it to Theresa.

"Thanks, Carmen," she said. "I _39_  thought we'd find it." She paused(停顿). Hey, 1 didnt know you wore glasses. They look great!"

  Carmen had    40    that she was wearing the new glasses. Thanks, she replied.

"Maybe wearing glasses won't be so bad after all." Carmen thought.

26. a. clearly                       B. carefully                  C. freely                             D. quickly

27. a. everybody             B. anybody                  C. somebody                D. nobody

28. a. explain               B. care               C. agree                       D. understand

29. a. by                  B. from             C. like                  D. to

30. a. relaxed                       B. cheered                    C. smiled               D. jumped

31. A. ring                           B. keys                    C. book                      D. glasses

32. A. tired                         B. unhappy                  C. afraid                             D. serious

33. A. matter                       B. reason                     C. question                   D. secret

34. A. special                             B. common            C. cheap                             D. heavy

35 A. ask for                       B. wait for                   C. look for                    D. pay for

36 A. though                    B. if                            C. because           D. as

37. A. natural                      B. new                        C. dirty                        D. different

38. A. ears                          B. feet                         C. eyes                        D. hands

39 A. still                            B. ever                        C.    never                    D. often

40 A. heard                         B. forgotten                 C. found                      D. imagined

【主旨大意】本文讲述了卡门起初由于眼睛看不清楚东西,害怕戴眼镜。但直到有一天,在帮助朋友找到戒指后,发现戴着眼镜并不是件很难看的事情。

26.A 由下文“Carmen got new glasses”可知,她一直看不清东西。

27.D 她不想戴眼镜的原因是她不想让别人知道她眼近视,所以她希望没有人知道这件事情。

28.C 因她不希望别人知道她眼近视,所以当妈妈带她去看眼医时,她没有“同意”。

29.B 句意:她从医生那里获得了新眼镜和说明书。get...from... 从……获得……

30.C 句意:她妈妈笑了笑并摇摇头。

31. D由上文“Carmen got new glasses”和下文“She took the glasses out and put them on.”可推知,卡门把眼镜放在口袋里。

32.B 由上下文可知,她害怕戴眼镜,所以她“不高兴地”。

33.A 由答语“My ring is gone!”可知答案,What's the matter?意为“什么事?”

34.A 由下文“I can't lose it.”可知,这个戒指非常是“特别的”。

35.C 戒指丢了,她们在“寻找”。

36.B 句意:卡门意识到,如果能看得较清楚的话,她会做得更好。

37.D 由于卡门眼近视,戴上眼镜与不戴眼镜当然是“不同的”。

38.C 依据“She looked down at the ground”可知是“眼睛”。

39.C句意:特里萨原以为从来不会找到。

40.B 句意:卡门已经忘记了他还戴着新眼镜。

2011安徽】完形填空(20小题;每小题15分,满分30)阅读下列短文,从每小题所给的ABCD四个选项中选出一个最佳选项。

A

Mr. Black loved his daughter Helen very much. Every day he spent all of his free time   51   with her. One night, he had much work to do,  52   couldn't play with his daughter. In order to keep her   53   , he found a map of the world in a magazine and cut it into pieces. When he   54  ,Helen came running to him and was ready to play. Mr. Black said he had  55   time to play fight now. He told the girl to put the pieces of paper back together to a map of the world, and then they could both play.

 About half an hour later, Helen came to her father and said, "Okay, it's finished. Can we play now? " Mr. Black was surprised  saying, "That's   56    Let's go and see. " And sure enough, there was the picture of the world; all put together, every   57   in its place.

 Mr. Black said, "That's surprising!   58   did you do that?" Helen said, "It was   59  . On the back of the page was a picture of a   60  .When I put the man together, the whole world fell into place. "

     51. A. working           B. running        C. playing            D. walking

     52. A. or                B. and            C. but                D. then

     53. A. sleepy            B. warm           C. free               D. busy

     54. A. left home                                        B. got home     

         C. let the office                                     D. got to the office

     55. A. no              B. enough           C. much              D. some

     56. A. right            B. wrong             C. possible       D. impossible

     57. A. map              B. picture          C. piece              D. page

     58. A. How              B. Why           C. When              D. Where

     59. A. hard              B. simple           C. difficult           D. different

     60. A. boy            B. girl                 C. man              D. woman

【主旨大意】本文讲的是一位疼爱女儿的爸爸,经常和女儿玩耍。有一天,很忙的他为了让女儿能自己玩,把撕碎的世界地图让女儿拼起来,女儿很快弄完。原来女儿看的是反面的人形。

51.C 由下句couldn’t play with提示,平时他喜欢和女儿“玩耍”。.

52. B  or“否则”,表示条件;and “和”表示并列;并且”;but “但是表示转折; then“然后”,表示承接 ;此处表示两个并列的动作hadcouldn’t , 要用B

53. D 父亲没有时间和女儿玩耍,所以目的是让女儿也忙起来。故选D

54. B 女儿跑来找他玩,提示我们应该是在家里。由此推测是刚到家。故选B

55. A 此处表达的是“没有时间玩”,故用no。其它几个词则表示能有时间玩。

56. D surprise “惊讶”提示,父亲觉得这么快完成是不可思议的。故选D

57. C 由前文put the pieces of paper back提示,应该是把piece “碎片放好了

58. A 此处表示询问方式“你怎么做到的”。故选A

59. B hard “难的”;simple“简单的”;difficult“困难的”;different “不同的”.由女儿的介绍可知,很简单。故选B

60. C 由下句the man提示,这应该是一张男人图片。故选C

B

      Three small fish lived in the sea. When they were very young, their parents died. They had to   61   each other day after day. Finally, they grew up and   62   to swim deeper and further.

     One morning. the three fish were  63   to a shallow () water by a big wave (). A small boat was taken there. too. It was hard for the fish to go back to the sea because the boat was fight in front of them. The largest fish realized that they were   64   and said they had to find a way to leave there as fast as possible. The second largest fish   65   with his elder brother, but the youngest one did not. He said that there was much   66   for their activities, so he would not worry at all and still swam around   67.At last, the largest fish returned to the   68   by jumping over the lowest part of the boat. The second largest fish also succeeded in   69   his eider brother in the other side of water. But the youngest one didn't follow them and still swam joyfully.

     Two hours later, when the   70   rose up, the water in the small shallow corner dried up. The fish who did not try to return to the sea died of lack(缺乏)of water.

     61. A. listen to         B. look after       C. talk with       D. worry about

     62. A. dared            B. hated           C. refused        D. stopped

     63. A. allowed          B. given           C. invited        D. taken

     64. A. in safety        B. in doubt          C. in danger      D. in peace

     65. A. agreed           B. talked          C. compared          D. discussed

     66. A. time             B. food            C. water           D. air

     67. A. slowly           B. sadly         C. luckily             D. happily

     68. A. sea             B. river            C. lake               D. pond

     69. A. catching       B. joining          C. taking             D. telling

     70. A. storm          B. stars            C. moon                D. sun

【主旨大意】本文讲了三条小鱼相依为命的长大,有一天,被带到了浅水处。最大的鱼意识到危险,便跳回深水。第二条也随之回去。只有最小的鱼不以为然,最后死于缺水。提示人们要意识到潜在的危险。

61. B 由句意可知:三条小鱼的父母死后,它们不得不日复一日的相互照顾着。其中A意为“听”;B意为“照顾;照料”;C意为“交谈”;D意为“担心”。故选B

62. A 由句意可知:它们长大后不敢去更深更远的地方去游泳。故选A

63. D 由句意可知:一天早上三条小鱼被大浪头带到了浅水处。而且后一句中“A small boat was taken there, too”也可知应选D

64. C 由句意可知:因为那条船正好位于它们的前面,最大的这条鱼发现了它们正处于危险中,必须找到一条路尽快的离开。故选C

65. A 由句意可知:第二条大鱼同意它大哥的想法,但最小的鱼不同意。故选A,构成短语“agree with”。

66. C 由句意可知:最小的鱼认为这儿有供它们活动的许多水。故选C

67. D 由句意可知:它(最小的鱼)不愿离开这儿,觉得在这儿仍旧能快乐地四处游动。故选D

68. A 由句意可知:最大的鱼回到海里。故选A

69. B join sb in…意为“和某人一起加入某种活动中”,故选B

70. D 由句意可知:两小时后,当太阳升起来后,浅水区的水被晒干。故选D

2011浙江湖州】三、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共15分)

阅读下面短文,理解其大意,然后从各题所给的ABCD四个选项中选出一个最佳选项。

Alicia was a young woman who liked to exercise for her health. In fact, she walked five kilometers before    26   every morning, and went swimming once a week at the swimming pool. She didn’t smoke and never    27   . She didn’t eat chocolate. She didn’t eat sweet and fatty food,    28   . She weighted herself every day.

One day Alicia was on her daily walk when she saw a    29    sitting in a rocking chair under a tree. He looked very old and his hair was white. He looked thin and weak, and his hands were shaking,   30    he looked very happy.

He smiled at her and said, “Good morning! Lovely day, isn’t it?”

He had a wide smile    31    his face, and his eyes shone with happiness. But Alicia saw that he did not have teeth.

“Good morning!” replied Alicia. “Yes, it is a lovely day.”

Alicia thought he    32   very old and wise. She thought he must be at least 90 years old! She decided to ask him about the    33    of a happy old age.

“I hope you don’t    34    me asking,” she said, “but what is your secret for being so happy at your age? I hope I can look as happy as you do    35    I am your age.”

The man in the rocking chair said, “My secret for   36   ? I smoke twenty packets of cigarettes every week, and drink three bottles of wine every day. I eat hamburgers and chocolates whenever I want. I never eat vegetables. I never walk anywhere and I never play sports. I sit at home every day.”

Alicia was    37   . She didn’t expect the man to give her an answer like that. She wondered how the man got to be so old when he did    38    wrong. She thought he should be    39    and unhappy. Perhaps she was wrong. Maybe, she thought, people could live a long happy life    40    eating well or doing lots of exercise.

“How old are you?” she asked.

“It’s my birthday today,” said the man. “I’m forty-seven!”

26. A. lunch               B. breakfast         C. dinner             D. supper

27. A. exercised                 B. drank              C. worked           D. slept

28. A. too                   B. also                C. either              D. still

29. A. man                        B. woman           C. boy                D. girl

30. A. so                    B. but                        C. and                 D. or

31. A. in                     B. with                C. at                   D. on

32. A. saw                        B. looked             C. listened           D. found

33. A. secret               B. dream             C. plan                D. future

34. A. stand                B. mind               C. allow              D. enjoy

35. A. when               B. since               C. though            D. for

36. A. health               B. success          C. happiness        D. life

37. A. surprised                 B. worried           C. excited            D. relaxed

38. A. something          B. anything          C. everything       D. nothing

39. A. angry              B. serious          C. quiet               D. sick

40. A. through            B. from               C. without           D. by

【主旨大意】本文讲述一个注重饮食健康、也爱好晨炼的女孩见到一个“老人”,年龄虽大,看起来却很快乐的。通过交谈得知,这位不注重饮食和锻炼的“老人”却只有47岁。

26 B 【解析】由时间状语“every morning”及常识可知,她是在每天早饭前进行散步五公里。

27. B 【解析】第一段中介绍Alicia健康的生活方式和饮食习惯,所以这一句的意思是“她不吸烟也不喝酒”。

28. C 【解析】either用于否定句句末;too用于肯定句句末;also用于肯定句句中。故选C

29. A 【解析】从下文的描述可知,he is a man

30. B 【解析】由上文:他看起来又瘦又弱,并且手一直在晃动,与后文的“happy”形成转折关系。

31.D 【解析】on one’s face在某人的脸上,是固定词组。

32. B 【解析】选Blook系动词,看起来,old and wise 做系动词look的表语。句意“他看起来年纪很大而且很博学。

33. A【解析】从下文“but what is your secret for being so happy at your age? 可以判断用secret

34. B【解析】句意:我希望你不要介意我的提问。mind sb.doing sth.介意某人做某事。stand意为“忍受、站立”, allow 意为“允许”,enjoy意为“享受”,这三项都不符合句意。

35. A 【解析】句意:我希望当我在你这个年龄时。when 当……时候,引导时间状语从句;since后面一般跟“过去时间”;“for+时间段”往往用于完成时; though引导让步状语从句。

36. C 【解析】根据上一段第二句话“what’s your secret for being so happy at your age?”可以看出是“快乐的秘密”。happy的名词形式为happiness.故选C

37. A 【解析】由下文两句话可知,对于“老人”的回答,她很惊奇。

38. C【解析】词义辨析。根据倒数第四段中这位老人说的话,可以知道Alicia 认为他做的每一件事都对身体不好。

39. D【解析】Alicia认为这位老人的这种生活方式、饮食习惯会使他生病或不高兴。angry 生气的,serious严肃的,quiet 安静的,sick生病的。

40. C 【解析】Alicia以为他90岁左右,她误以为不用吃的很好或不用进行很多的锻炼就能够生活长寿、快乐。
  评论这张
 
阅读(350)| 评论(0)

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018